Aquesta foto no és d’ara. És de setembre de 2017.

Aquesta foto no és d’ara. És de setembre de 2017.

Està circulant per xarxes una una fotografia on es veu un jove amb una estelada sent retingut per un agent sota el títol: “el món ha de saber el que està passant ara mateix a Catalunya”.

La fotografia és del 19 del setembre de 2017 i va ser presa durant les protestes pels escorcolls a Unipost de Terrassa, on centenars de persones van bloquejar durant gairebé tres hores l’accés de la comitiva judicial, que anava a la recerca de documentació relacionada amb el referèndum de l’1 d’octubre.

Aquí hi ha la fotografia original presa per Albert Gea de l’agència Reuters, que va ser utilitzada a mitjans com la BBC fa dos anys.

De fet, un dels post de Facebook que s’està fent viral ja es va publicar el 2017.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona