Oferta formativa

Dissenyem productes pedagògics adaptats a diferents públics: periodistes en actiu, estudiants de segon cicle de l’ESO, cicles formatius, batxillerat i universitat, d’altres professionals o ciutadania en general.

Logo Desfake

El curs Desfake de Verificat es basa en les estratègies utilitzades per part de verificadors professionals que han demostrat ser eficaces per a evaluar la fiabilitat de les fonts en línia. L’alumnat apren hàbits i eïnes per trobar informació de qualitat en internet i esquivar fakes. Com a projecte final, l’alumnat verifica informació i ho explica a través de vídeos de TikTok.

Formacions i mentories per a docents

Converteix-te en un/a experta en desinformació i forma el teu alumnat

Tallers per a alumnes impartits per experts

Proposta didàctica a mida impartida per l’equip de Verificat al teu centre

Material didàctic per introduir a l’aula

Accedeix a hores de material preparat i adapta’l a les teves necessitats

Projectes educatius

A més de Desfake tenim altres projectes educatius dirigits a secundària com BRIF y Think Twice.

Logo SUM - Seniors United Against Misinformation

Verificat Llança el Projecte SUM, Busca Voluntaris Per a la Lluita Contra la Desinformació a Internet i les Xarxes Socials entre Adults i Gent Gran.

Logo Think Twice

L’objectiu del projecte “Think Twice” és millorar l’alfabetització mediàtica entre els joves usuaris d’Internet com el mitjà més eficaç per construir una forta resiliència davant la desinformació.

Brif

Projectes educatiu dirigit a secundària.

Universitats

La nostra proposta formativa per a Universitats està pensada per ser integrar-se en qualsevol assignatura relacionada amb les ciències socials que estudiï el paper de la informació en les nostres societats, principalment, en graus de Periodisme, però també Ciències Polítiques, Comunicació Audiovisual, Publicitat i Màrqueting, Disseny, Relacions Internacionals, Sociologia o Antropologia.

Hem preparat fins a set tallers d’una hora i mitja de durada cadascun en què els estudiants s’apropen al fenomen de la desinformació i les seves múltiples cares, s’introdueixen en les eines digitals que es fan servir en l’entorn professional per detectar-la i es familiaritzen amb la metodologia de treball d’un verificador avalat per la ICFN.

Hem treballat a

Hem passat per les aules de la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Carlos 3 de Madrid o la Universitat de València, entre moltes altres.

Administració pública i empreses

Aquesta proposta està enfocada per a tècnics de Comunicació i professionals de la informació que vulguin preparar-se per actuar contra una estratègia de desinformació. En el transcurs de les 6 hores de durada d’aquesta formació els assistents aprendran a:

Detectar campanyes de desinformació

a les xarxes socials i els canals de missatgeria instantània que tenen com a objectiu les institucions públiques.

Conèixer de primera mà

les principals tècniques de fact-checking i eines digitals utilitzades per l’equip de treball de Verificat.

Construir i distribuir

les respostes més idònies a les informacions falses.

Ciutadania

Oferim un taller per centres cívics o associacions que constarà d’una part teòrica i d’una part pràctica dividida en sis sessions d’aproximadament dues hores cadascuna. Podem modificar la llargada del curs segons les vostres exigències.

Teoria

Consta de dues sessions per entendre com funciona la desinformació i per què tothom és vulnerable davant d’aquest fenòmen.

Ús crític de les xarxes

Quatre sessions en les que ensenyarem com reconèixer informació fiable a les xarxes, què compartir i què no, i com trobar fonts de qualitat a internet. Aquests petits hàbits i habilitats poden reduir dràsticament la desinformació que et creus o que dissemines.