Som fact-checkers

Som una associació sense ànim de lucre amb l’objectiu de lluitar contra la desinformació i manipulació a internet. Ho fem des del periodisme i l’educació perquè creiem que una societat més ben informada és més crítica, més sana i més democràtica.

codis de colors

Fem verificació de dades

Estem especialitzats a fiscalitzar la política de Catalunya, el discurs d’odi i la desinformació científica, especialment sobre salut i canvi climàtic. També fem periodisme de dades, investigació i transparència.

Neutralitat i independència

Som una entitat independent amb un enfocament neutral i imparcial a tots els temes que tractem i a totes les activitats que duem a terme. La selecció i verificació de la informació és responsabilitat exclusiva de l’equip editorial.

Educació i formació

La lluita contra la desinformació ha de començar en cadascú de nosaltres. Creiem que la ciutadania ha de conèixer la seva vulnerabilitat davant de la desinformació. Per això, dissenyem productes pedagògics adaptats a diferents públics: adolescents, gent gran, universitats o periodistes en actiu i professionals de la comunicació, entre altres.

L’equip de Verificat

Som un equip neutral, independent i compromès amb la transparència. Apostem pel talent jove, estem alineats amb la igualtat de gènere i apliquem una política oberta d’igualtat d’oportunitats. Creiem que el fact-checking ha d’estar desvinculat dels interessos polítics i econòmics, per això, cap membre de l’equip té vincles amb partits o conflictes d’interès de cap mena.

La nostra metodologia

Treballem de manera transparent i amb una política de correccions oberta i compromesa amb la independència i la neutralitat. Si detectem qualsevol error en les nostres verificacions, rectificarem el més ràpid possible. Creiem en la transparència i, per això, tenim a disposició una pàgina de rectificacions.

Esquema metodología: Seleccionem > Preguntem > Consultem > Qualifiquem > Contextualitzem > Costrastem

Finançament

Som una associació sense ànim de lucre amb l’objectiu de lluitar contra la desinformació a Catalunya i arreu i de promoure l’educació per al fact-checking i el consum crític de la informació. Rebem finançament públic i privat a través de diferents activitats comercials, convocatòries i donacions. Els nostres comptes són transparents.

Consulta les nostres dades

Subscriu-te a la nostra newsletter