L’equip

Som un equip neutral, independent i compromès amb la transparència. Apostem pel talent jove, estem alineats amb la igualtat de gènere i apliquem una política oberta d’igualtat d’oportunitats. Creiem que el fact-checking ha de ser una activitat desvinculada dels interessos polítics i econòmics i, per això, cap membre del nostre equip té vincles amb partits polítics o conflictes d’interès de cap mena.

Alba Tobella
Alba TobellaCofundadora i directora


Periodista i cofundadora de Verificat. Ha estat corresponsal de les agències Associated Press i France-Presse a Colòmbia i Uruguai i reportera independent a Mèxic.

Més

Lorenzo Marini
Lorenzo MariniCofundador i cap de estratègia i impacte


Cofundador de Verificat, Ashoka Fellow 2023. Va ser fundador i director de la startup Precept / YouCheck, amb l’objectiu de desenvolupar tecnologies contra la desinformació. 

Més

Álvaro Alcalde Fábregas
Álvaro Alcalde FábregasResponsable de fundraising


Va estudiar Relacions Internacionals a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat com a captador de fons i gestor de projectes de cooperació internacional en diverses organitzacions internacionals.

Més

Cristina Figueras
Cristina FiguerasResponsable de Verificat Escola


Ha treballat per l’equitat educativa, primer com a docent de la xarxa de Fundació ExE (Teach For All) i els últims anys com a directora del Programa Èxit, Speak Up i Tangram.

Més

Ruth Pérez Castro
Ruth Pérez CastroCap de comunicació


Cap de Comunicació de Verificat. Ha estat Cap de Premsa i Protocol de la UPF Barcelona School of Management i redactora a la secció de Política del Diari Ara.

Més

Marc Masip
Marc MasipFormador de Verificat Escola i fact-checker de ciència


Graduat en Física i Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Medioambiental, ha passat tres anys apropant la ciència als més joves al Museu CosmoCaixa de Barcelona. 

Més

Mar Bermúdez
Mar BermúdezFact-checker política


Periodista i politòloga formada a la Universitat Pompeu Fabra, als teclats del diari ARA, del Diari de Barcelona i del digital Principal, entre altres. 


Més

Neus Suñer Torres
Neus Suñer TorresFact-checker de trasparència i dades


Graduada en periodisme i amb màsters en Gènere i Comunicació i Periodisme de Dades i Noves Narratives.

Més

Irene Tortajada
Irene TortajadaTécnica d’aliances i participació


Graduada en Filosofia per la Universitat de Glasgow, ha treballat 6 anys al Regne Unit i Barcelona, al món social i mediambiental.

Més

Gerard Pascual
Gerard PascualTècnic de projectes i subvencions


Graduat en Economia per la Universitat Rovira i Virgili, amb llarga experiència en el món associatiu, centrat en el desenvolupament i la gestió d’entitats culturals.
Més

Rahul Jethani
Rahul JethaniTècnic de xarxes socials


Graduat en Màrqueting i Publicitat per la Universitat d’Arts de Londres, amb experiència en agències publicitàries com a creador de continguts i gestor de comptes.

Més