Aquestes fotografies de suposats agents infiltrats son antigues

Aquestes fotografies de suposats agents infiltrats son antigues


En els últims dies s’han viralitzat dues imatges que mostren dos grups de suposats agents de paisà al carrer a Barcelona i es comparteixen com si haguessin estat preses durant les protestes de resposta a la sentència del judici al procés. 

No són imatges actuals: Verificat ha comprovat que les imatges ja s’havien publicat els anys 2011 i 2012.

La imatge de l'esquerra és un collage en què es veu una fotografia d’un grup de persones situat a l’entrada d’un garatge al passeig de Pujades, davant el Parc de la Ciutadella, i una segona fotografia de les mateixes persones al costat d’una furgoneta dels Mossos d’Esquadra. Es tracta d’un collage que va començar a circular el juny de 2011, dia en què el moviment 15-M va rodejar el Parlament de Catalunya com a forma de protesta. Un vídeo penjat a Youtube el 16 de juny d’aquell any mostra imatges de la protesta i del mateix grup de persones de la fotografia (minut 1:15), acusats, segons el vídeo, de ser agents de paisà infiltrats a les manifestacions per provocar aldarulls. 

La següent imatge mostra un grup de persones tapades amb caputxes i gorres a l’inici del carrer d’En Fontrodona, al barri del Poble-sec. El resultat de la recerca a través de Google ha permès determinar que la data de publicació original és el 2 de maig de 2012.