No és un comiat de solter: militars armats van parar a fer una cervesa a Vilafranca del Penedès

Les fotografies d’un grup d’homes uniformats com a militars prenent unes cerveses a una terrassa …


Les fotografies d’un grup d’homes uniformats com a militars prenent unes cerveses a una terrassa d’un bar amb armes llargues al costat, i del grup comprant dins un supermercat, viralitzades des de dissabte a les xarxes socials, són d’una unitat de l’Exèrcit de Terra de les Forces Armades espanyoles que va fer una parada de descans a Vilafranca del Penedès.

Les imatges han estat compartides i comentades per milers d’usuaris de Twitter, i ha circulat una versió sobre les imatges FALSA que apuntava a que es tractava d’un grup que celebrava un comiat de solter disfressat per jugar a Airsoft, un joc d’estratègia tipus paintball basat en simulacions militars.

El cap de premsa de l’Exèrcit de Terra de les forces armades espanyoles, José Seguela, ha confirmat a Verificat que la institució ha obert una investigació sobre les imatges “per aclarir els fets i depurar les possibles responsabilitats disciplinàries” i ha assegurat que el personal portava els fusils sense munició.

Segons l’article 7.19 del Règim Disciplinari de les Forces Armades (Llei Orgànica 8/2014), es considera una falta greu “consumir begudes alcohòliques durant un servei d’armes o portant-les (…) o durant exercicis o operacions”.

Les tropes van fer nit divendres a Sant Climent Sescebes, a Girona, en un viatge des del Nord de França. Dissabte, durant el trajecte en autobús cap a Ronda, van realitzar una parada a Vilafranca del Penedès entre les 11.45 i les 12.20 del matí durant la qual “el personal va baixar dels vehicles portant l’armament mentre l’autobús repostava”, segons un comunicat enviat a Verificat.

I han explicat que, si bé normalment l’armament queda dipositat als autobusos durant les parades tècniques, en aquesta ocasió “es va ordenar desembarcar amb les armes per traslladar els autobusos a un altre lloc durant la parada”.

Tant les tanques separadores del bar, com la rostisseria del costat i el supermercat que apareixen en les fotografies coincideixen amb els ubicats a la ronda del Mar de Vilafranca del Penedès, tal com es pot comprovar a Google Street View.