The colour green on weather maps does not indicate that temperatures are “positive” for the season

The colour green on weather maps does not indicate that temperatures are “positive” for the season

Català | Castellano

Què s’ha dit?

A map that predicts the evolution of the heat wave for next Wednesday, June 15, considers "positive" temperatures between 0 and 8 ºC during the month of June.

Què en sabem?

The temperatures that mark the map correspond to the predictions for June 15, but the interpretation that is made of the color with which they are marked is erroneous. It is a code that does not mark what is "positive" or "negative" for the time, as the author suggests, nor does it vary with the seasons or geographical location. Colors simply mark a temperature range.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona