Quim Torra no ha dit que Girona hauria de ser la capital de Catalunya, com diu Colau

Quim Torra no ha dit que Girona hauria de ser la capital de Catalunya, com diu Colau

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al cara a cara d'Aquí Cuní, a la SER Catalunya, aquest 24 de maig. (Foto: ACN)

  • Torra va dir que Barcelona ha “abdicat” de ser la capital i que Girona “ha hagut d’assumir la capitalitat del país”, però no que hauria de ser la capital.

Les declaracions que el president de la Generalitat Quim Torra va fer dimarts a Girona sobre la ciutat de Barcelona han aixecat molta polseguera.

I l’alcaldessa de la Ciutat Comtal, Ada Colau (BComú), ha preguntat a Ernest Maragall (ERC) què en pensava al cara a cara d’Aquí Cuní, a la SER Catalunya, aquest matí. 

Però ha atribuït a Torra una afirmació que no havia dit: que Girona hauria de ser la capital de Catalunya.

“M’agradaria molt saber què opina el senyor Maragall de les declaracions del senyor Torra, que ha dit (...) que Girona hauria de ser la capital de Catalunya”.

En realitat, el que va dir Torra és que, segons ell, Girona havia hagut d’assumir la capitalitat de Catalunya per un suposada abdicació de Barcelona. En aquest vídeo de Junts per Catalunya es pot escoltar la intervenció completa del president (min 36:15).

“Barcelona durant aquests quatre anys ha abdicat de ser la capital del país i qui s’ha mantingut al costat del país i de les institucions catalanes ha estat Girona, ha estat la seva alcaldessa. Girona ha hagut d’assumir la capitalitat del país”.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona