Quantes escoles bressol ha fet Colau durant el seu mandat?

Manuel Valls, candidat de Barcelona pel Canvi-Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, va afirmar durant el debat …


Ajuntament de Barcelona / Flickr CC BY-ND 2.0

Manuel Valls, candidat de Barcelona pel Canvi-Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, va afirmar durant el debat de candidats a l’alcaldia de Betevé que

Colau “va prometre 30 escoles bressol i se’n donaran només quatre”.

Ada Colau va començar el seu mandat com a alcaldessa amb un pla per crear 10 noves escoles i ampliar-ne una altra. Acabarà el seu govern havent posat en funcionament 4 noves escoles bressol, com diu Valls, però n’haurà ampliat una més, i deixa en diferents estadis de desenvolupament el projecte i obres de sis nous centres.

  • Ada Colau va prometre 30 escoles bressol durant la campanya electoral.

Durant la campanya per les eleccions municipals del 2015, Ada Colau va prometre 30 noves escoles bressol en quatre anys amb una inversió de 100 milions d’euros i va dir que en crearia 30 més si guanyava unes segones eleccions, tot i que en el programa electoral de Barcelona en Comú no es va especificar ni el nombre ni els recursos.

  • A l'inici del seu govern, l’alcaldessa va presentar un pla per a construir 10 nous centres i ampliar-ne un altre.

A l'abril del 2016, la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, anunciava un pla d’inversió de 19,8 milions d’euros per construir 10 noves escoles bressol municipals durant el mandat, rebaixant la promesa de 30 centres feta durant la campanya. D’aquestes deu noves escoles, una es tractava d’un trasllat d’una escola bressol a un altre centre de nova construcció per guanyar més places. A banda, també es proposava l’ampliació d’un edifici ja existent.

  • A la fi del seu mandat, deixa quatre noves escoles bressol en funcionament, una d’ampliada en funcionament i sis nous centres en diferents estadis de desenvolupament.

Quines escoles ha fet Colau, concretament?

Segons dades de l’Ajuntament de Barcelona, quan Colau va assumir l'alcaldia el 2015 hi havia 97 escoles bressol a la ciutat.

El curs 2016-2017, l’Ajuntament posava a disposició de les famílies 98 escoles bressol, una més que en el curs anterior amb la incorporació del centre Univers a Gràcia.

Finalment, el curs 2018-2019, que coincidirà amb el final del mandat d’Ada Colau al consistori, l’Ajuntament disposa de 101 escoles bressol, amb tres nous centres inaugurats: l’escola bressol Aurora del Raval (Ciutat Vella), Els Encants a Sagrada Família (Eixample), i el Canòdrom al barri del Congrés i els Indians (Sant Andreu). S’hi suma l’ampliació de l’escola bressol Tres Tombs de Sant Antoni (Eixample).  

En projectes en desenvolupament, es troben l’escola bressol Casernes a Sant Andreu, l’escola bressol de Can Peguera a la Guineueta (Nou Barris), l’escola bressol Sants/Badal, l’escola bressol Germanetes (Eixample), la millora i ampliació de l’escola bressol de Trinitat Nova, i el nou edifici per al trasllat de l’escola bressol Esquitx.

En aquest enllaç es pot veure el Pla d’actuació sobre escoles bressol presentat el 2016: