Quim Torra no ha dit que Girona hauria de ser la capital de Catalunya, com diu Colau

Quim Torra no ha dit que Girona hauria de ser la capital de Catalunya, com diu Colau


L'alcaldessa de Barcelona

  • Torra va dir que Barcelona ha “abdicat” de ser la capital i que Girona “ha hagut d’assumir la capitalitat del país”, però no que hauria de ser la capital.

Les declaracions que el president de la Generalitat Quim Torra va fer dimarts a Girona sobre la ciutat de Barcelona han aixecat molta polseguera.

I l’alcaldessa de la Ciutat Comtal, Ada Colau (BComú), ha preguntat a Ernest Maragall (ERC) què en pensava al cara a cara d’Aquí Cuní, a la SER Catalunya, aquest matí. 

Però ha atribuït a Torra una afirmació que no havia dit: que Girona hauria de ser la capital de Catalunya.

“M’agradaria molt saber què opina el senyor Maragall de les declaracions del senyor Torra, que ha dit (…) que Girona hauria de ser la capital de Catalunya”.

En realitat, el que va dir Torra és que, segons ell, Girona havia hagut d’assumir la capitalitat de Catalunya per un suposada abdicació de Barcelona. En aquest vídeo de Junts per Catalunya es pot escoltar la intervenció completa del president (min 36:15).

“Barcelona durant aquests quatre anys ha abdicat de ser la capital del país i qui s’ha mantingut al costat del país i de les institucions catalanes ha estat Girona, ha estat la seva alcaldessa. Girona ha hagut d’assumir la capitalitat del país”.