Barcelona no està “pitjor” en desnonaments, com diu Maragall

Els desnonaments a la ciutat de Barcelona han disminuït amb l’alcaldessa Ada Colau


El candidat d'Esquerra Republicana (ERC) a l'alcaldia de Barcelona

És FALS que Barcelona estigui “pitjor” en desnonaments que fa quatre anys, com ha anat dient al llarg de la precampanya i la campanya el candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana (ERC), Ernest Maragall.

Des que Ada Colau (BComú), una coneguda activista contra els desnonaments, va assumir l’alcaldia al juny del 2015 aquests han anat disminuint.

Maragall ha afirmat la falsa acusació aquest matí al cara a cara amb Colau a Aquí Cuní, a la SER:

“La qüestió dels desnonaments tampoc ha millorat. Estem on estàvem (…) Es segueixen produint al mateix ritme o pràcticament intacte respecte dels anys anteriors”.

El passat 8 de maig, Maragall havia dit el mateix a “Todo es Mentira”, de Cuatro.

“Estem pitjor que fa quatre anys, fins i tot en desnonaments”.

És fals.

Els desnonaments han disminuït a la ciutat de Barcelona al llarg del mandat de Colau.

El número de llançaments practicats a Barcelona el 2015 va ser de 3.098 i des d’aleshores han anat baixant cada any fins arribar als 2.397 del 2018, 701 menys. Llançaments és la forma com jurídicament s’anomenen els desnonaments.

Aquí es poden consultar les dades recopilades pel Jutjat Degà de Barcelona als annexos de la seva memòria anual.

 

Si mirem les dades recollides fins al 2017 pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), on s’especifiquen els llançaments per impagament d’hipotec i els efectuats per impagament de lloguer en base a la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) del Partit Judicial de Barcelona, veiem que la tendència decreixent va començar el 2014, però que la caiguda es va fer més pronunciada a partir del 2015. (*Hi ha una diferència molt lleu entre les dades del CGPJ i les del Jutjat Degà, que el TSJ de Catalunya no ens ha sapigut esclarir).

 

A Verificat ens hem posat en contacte amb l’equip d’ERC per saber d’on ha extret Maragall les xifres, però no hem rebut resposta.