Soroll

És fals que les paperetes electorals amb el número 19 es considerin nul•les

És fals que les paperetes electorals amb el número 19 es considerin nul•les

Les paperetes per votar a la repetició de les eleccions generals el diumenge 10 de novembre que portin escrit el número 19 a l’encapçalament no es consideraran nul·les, tal com afirma una cadena que circula per Twitter i Whatsapp i per la qual ens heu consultat. Ho ha confirmat el Ministeri de l’Interior a Verificat i també la Junta Electoral Central. 

El Ministeri de l’Interior ha publicat un tuit al seu compte oficial on explica que “per diferenciar [les paperetes] de les del mes d’abril, a l’encapçalament s’hi inclou el mes: novembre”. Després del mes hi figura l’any, però a algunes províncies hi apareix sencer, 2019, i a altres hi apareix el número abreujat, és a dir 19. Però Verificat ha confirmat a través del Ministeri de l’Interior que els dos models de paperetes són vàlids i que han estat aprovats per les Juntes Electorals, tal com també es pot llegir al tuit del compte oficial. El número 19 de l’encapçalament fa referència a l’any 2019 i no al dia 19, com ha circulat per les xarxes.

El 6 de novembre la Junta Electoral Central va publicar un acord a la seva pàgina web en el qual reafirmaven que “son perfectament vàlides les paperetes electorals encapçalades per “ELECCIONS GENERALS NOVEMBRE 19. La xifra 19 fa referència a l’any 2019”.  Segons el text, “les Juntes Electorals Provincials han homologat amb posterioritat aquest encapçalament, en aplicació de l’article 70 de la LOREG”, que atorga a les Juntes Electorals la competència per aprovar el model oficial de les paperetes corresponents a la seva circumscripció.  

Alguna cosa que t’han enviat o has vist t’ha fet soroll?

Envia’ns un Whatsapp per poder verificar-ho o escriu a [email protected]