La foto viral d’un nuvi falangista no és del pare de Quim Torra

Aquesta fotografia viralitzada en xarxes d’un matrimoni, en la qual el marit apareix amb un …


Aquesta fotografia viralitzada en xarxes d’un matrimoni, en la qual el marit apareix amb un uniforme amb l’escut del Sindicato Español Universitario (SEU) falangista, no és dels pares del president de la Generalitat Quim Torra. 

Alguns usuaris de Twitter la retuitejaven destacant l’escut falangista.

L'oficina de Presidència de la Generalitat ha confirmat a Verificat que l’home de la fotografia no és el pare de Quim Torra. A més, fotografies antigues del pare de l’actual president de la Generalitat no es corresponen amb l’home de la fotografia feta viral, no identificat.

Una foto de Joaquim Torra i Fàbregas i la seva dona Carme Pla, publicada per recordar els 50 anys de casats al blog que ell tenia en l’última etapa de la seva vida, mostra dues persones físicament diferents a les mostrades a la imatge viralitzada. Segons explica al blog, aquesta instantània es va fer l’any 1956, un any abans de casar-se, al Passeig de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners, durant la festa major.

El pare de Quim Torra, Joaquim Torra Fàbregas, va ser regidor d’urbanisme de Santa Coloma de Farners amb l’extinta Convergència i Unió de 1991 a 1995, amb Joan Arrú (PSC) i Jordi Muntané (CiU) d’alcaldes. Torra va morir als 90 anys a Santa Coloma de Farners al febrer del 2017.