És fals que Carmen Calvo tingui prohibit entrar als Estats Units

És fals que Carmen Calvo tingui prohibit entrar als Estats Units


Twitter / Whatsapp

El ministeri de la Presidència ha desmentit a Verificat que la vicepresidenta en funcions del Govern espanyol, Carmen Calvo, tingui prohibida l’entrada als Estats Units “per la sentència d’un jutge”, tal i com afirma una captura de pantalla que circula per Whatsapp i Twitter. El missatge diu que Calvo “està condemnada en rebel·lia per descatament als EUA (Illinois) per l’impagament de 3,4 milions d’euros d’un deute de Fòrum Barcelona” i que per aquest motiu no acompanya a Pedro Sánchez “a cap gira pels EUA”.

Una jutgessa de l’Estat d’Illinois va condemnar el 2004 a 26 membres de la comissió executiva del Fòrum de les Cultures per impagaments a dues productores a les quals s’havia encarregat un projecte cinematogràfic per a la promoció de la ciutat de Barcelona en el marc del l’esdeveniment internacional de 2004. Una de les 26 membres d’aquesta comissió condemnada era l’actual vicepresidenta Carmen Calvo, llavors ministra de Cultura del Govern de José Luís Rodríguez Zapatero.

Encara que finalment el projecte no es va dur a terme, la sentència obligava a Fòrum Universal de les Cultures – Barcelona 2004 S.A. a pagar 3,8 milions de dòlars (uns 3,4 milions d’euros) a les productores Think Big i Rosalini Films, però el judici mai no es va arribar a celebrar. En primer lloc, perquè tal i com va informar en el seu moment Fòrum Barcelona 2004: “el Fòrum vol deixar constància que aquesta sentència ha estat dictada en rebel·lia del Fòrum per no haver reconegut aquest, en cap moment, la competència dels tribunals dels Estats Units davant d’uns fets succeïts a España”. En segon lloc, perquè ambdues parts finalment van poder arribar a un acord. 

El ministeri de la Presidència ha confirmat a Verificat que “no és veritat que Carmen Calvo tingui prohibida l’entrada als Estats Units” ja que, segons la mateixa font “a l’arribar a un acord amb l’empresa denunciant no es va produir cap judici ni cap condemna”. Sobre per què Calvo no acompanya Pedro Sánchez “a cap gira pels EUA”, el ministeri de Presidència ha dit a Verificat que “el president i la vicepresidenta mai no viatgen junts”.