Aragonès no va cantar “el ‘Happy Birthday’ al rei”, el ‘moltes felicitats’ de les autoritats al MWC era per Pedro Sánchez

Aragonès no va cantar “el ‘Happy Birthday’ al rei”, el ‘moltes felicitats’ de les autoritats al MWC era per Pedro Sánchez

Català | Castellano

Què s’ha dit?

Míriam Nogueras va assegurar que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va cantar “el ‘Happy Birthday’ al rei d'Espanya”.

Què en sabem?

Després de la foto de família del Mobile World Congress, Aragonès, Felip VI i altres autoritats presents van felicitar Pedro Sánchez, que va celebrar l'aniversari al MWC el 28 de febrer (tot i que va néixer el dia 29).

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, va afirmar en una entrevista a Directe! Catalunya de 8TV que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va cantar “el ‘Happy Birthday’ al rei d'Espanya”. La mateixa diputada va compartir el vídeo a Twitter en un tuit que acumula avui més de 500 retuits i 1.500 m'agrada (la declaració és al minut 0:42 del tuit).

És FALS. Nogueras es referia a la foto de família del Mobile World Congress (MWC) que es va celebrar a Barcelona, en un moment en què Aragonès i altres autoritats presents van felicitar Pedro Sánchez, que va celebrar l'aniversari al MWC el 28 de febrer (tot i que va néixer el dia 29). El rei era al costat de Pere Aragonès. El departament de premsa de Junts per Catalunya al Congrés respon a Verificat que Nogueras es referia al fet de cantar “amb el Rei”.

“El president del nostre país canta el «Happy Birthday» al rei d'Espanya”

Míriam Nogueras, Junts per Catalunya

Foto de família al Mobile World Congress de Barcelona

L'escena de la qual parlem es va donar el passat dilluns 28 de febrer, després de la foto de família de les autoritats a la inauguració del Mobile World Congress, que va tenir lloc a Barcelona fins al 3 de març. Després dels flaixos, el director de GSMA, John Hoffman, va dir: “Today is a special day” (“Avui és un dia especial”) per donar lloc a cantar el ‘Happy Birthday’ (“Feliç aniversari”) dedicat a Pedro Sánchez, que va néixer el 29 de febrer del 1972. El rei és del 30 de gener del 1968.

A les imatges del moment, publicades, per exemple, per NIUS, La Sexta, Betevé (la televisió pública de Barcelona) o elDiario.es, es veu com els presents canten “Happy Birthday, mister President”. Es veu el president Aragonès, al costat del Rei Felip VI, encara que no podem arribar a saber si Aragonès també cantava perquè tots portaven mascareta.

Entre els que es van sumar a la felicitació, hi havia les ministres Nadia Calviño i Reyes Maroto, al costat del president. Més allunyats, i amb menys intensitat, la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el ministre d’Universitats, Joan Subirats. Davant d'ells, hi havia els representants de les start-ups més destacades del saló, segons va informar la Casa Reial.

Preguntat per Verificat, el departament de premsa de Junts per Catalunya al Congrés respon que Nogueras diu “al rei”, però es referia “amb el rei”.


Verificat & Newtral

Aquest article és fruit de la col·laboració entre
Verificat i Newtral.
Pots llegir la versió en castellà aquí.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona