Catalunya en dades

En eleccions, la desinformació és més perillosa que mai. Aquest portal reuneix informació verificada sobre els temes més presents en la cursa electoral pel 12 de maig

Catalunya torna a les urnes el pròxim 12 de maig després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, convoqués l’avançament dels comicis el vespre del 13 de març, quan el Parlament va rebutjar, per segona vegada a la història, uns pressupostos.

El context polític està marcat per una sequera històrica, la tramitació de la llei d’amnistia i una nova proposta de referèndum i de fiscalitat per a Catalunya, entre altres. A banda de l’actualitat, els discursos estaran marcats per les preocupacions de la població catalana. El canvi climàtic n’és la principal, seguida de la insatisfacció política, les relacions entre Catalunya i Espanya i l’atur i la precarietat laboral, segons dades de l’últim Baròmetre d’Opinió Política del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO).

En aquest context, Verificat ha elaborat una portal amb dades de la situació social, econòmica i política catalana. Aquest repositori, pensat com un document viu que s’actualitzarà a mesura que avanci la campanya electoral, vol ser d’interès i d’utilitat tant per a grups polítics, com per a periodistes i població en general, ja que permet accedir de forma ràpida i comprensible a xifres verificades dels aspectes clau que centraran els debats i les intervencions de les pròximes setmanes. Aquesta radiografia del territori és, en definitiva, una eina contra la propagació de desinformació, especialment necessària en períodes electorals.

Com sempre, ens podeu fer arribar tot allò que us generi dubtes a través del nostre número de WhatsApp (+34666908353) o etiquetant-nos a les xarxes socials. Entre totes, aconseguirem que les mentides i les dades falses quedin fora d’aquesta campanya.