No s’han detingut sis nois marroquins i un algerià per robar bicicletes al Decathlon

Entre divendres i dissabte, els Mossos d’Esquadra van detenir setze persones, la majoria eren espanyoles i n’hi havia dues amb nacionalitat del Marroc, una d’Itàlia i una de Croàcia


El divendres passat hi va haver diferents protestes al centre de Barcelona després de les noves mesures que va aprovar la Generalitat per fer front a la pandèmia. Una de les concentracions va acabar amb aldarulls i el cap de setmana es va viralitzar un vídeo d’un grup de nois trencant els vidres del Decathlon de Ciutat Vella i robant bicicletes.

Un tuit del dilluns 2 de novembre de @3324cat afirma que es van detenir sis marroquins i un algerià pels robatoris al Decathlon. És FALS. Entre divendres i dissabte, els Mossos d’Esquadra van detenir setze persones, la majoria eren espanyoles i n’hi havia dues amb nacionalitat del Marroc, una d’Itàlia i una de Croàcia.

"Detinguts sis nois marroquins i un algerià pels saquejos a Barcelona a l'empresa francesa Decathlon"

El departament de premsa dels Mossos explica a Verificat que la policia catalana va detenir quinze persones el divendres i una el dissabte. D’entre les setze persones, n’hi ha dues marroquines, una italiana i una croata. Ni sis marroquins ni un algerià. Per la seva banda, la Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir tres persones entre el divendres i el dissabte, de les quals no sabem la nacionalitat perquè el cos policial mai la facilita als mitjans, segons ha confirmat a Verificat el seu gabinet de premsa.

Com a fonts, el compte @3324 citava el diari Ara i La hora de TVE, el programa matinal de La 1. En la notícia en qüestió, l’Ara explicava que s’havien detingut quinze persones que tenien "tant nacionalitats –espanyola, marroquina, italiana i croata– com motivacions diverses", segons havia dit el comissari en cap dels Mossos Eduard Sallent. No parlava d’algerians ni del nombre de detinguts de cada nacionalitat.

D'altra banda, La hora de TVE en va parlar al programa del 2 de novembre (al minut 59:55); a una crònica sobre els disturbis que hi va haver a tot Espanya del divendres al diumenge, s’afirmava literalment que, "per embolicar-ho tot una mica més, entre els detinguts hi ha sis marroquins i un algerià". En cap moment s’especificava a quines ciutats s’havien detingut aquestes set persones, sinó que la peça parlava de les protestes a diferents ciutats de l’estat (també a Barcelona).