No existeix cap grup oficial de metges anglesos demanant que es freni la campanya de vacunació

Les agències reguladores han comunicat en reiterades ocasions que les vacunes són segures


Ens heu fet arribar un vídeo en el qual s'afirma, dins el que sembla ser un programa del canal americà OAN, que una associació de suposats metges anglesos ha conclòs que “les vacunes covid-19 no són segures per al seu ús en humans” i que, per tant, cal parar “l'ús de vacunes covid en humans”. La raó, afegeixen, són una sèrie de suposats efectes secundaris notificats, com “hemorràgies, pèrdua de vista, etc”. És FALS. Les agències reguladores han comunicat en reiterades ocasions que les vacunes són segures, i no s'ha reportat, fins avui, casos de pèrdua de vista i/o altres esdeveniments adversos que esmenten en relació a la vacuna.

"Un nou informe de metges d'Anglaterra demana el cessament total de l'ús de vacunes covid en humans. Segons el ‘Grup de consultoria de Medicina basada en l'Evidència’ del Regne Unit, qui va presentar les seves conclusions al Ministeri de Salut britànic, hi ha "evidència més que suficient per declarar que les vacunes covid-19 no són segures per al seu ús en humans".

Per començar, l'informe dels metges d'Anglaterra citat en el vídeo no és oficial ni està signat per un conjunt de metges. En realitat, és una carta redactada per Theresa Lawrie, qui diu ser directora de l'anomenada Consultora de Medicina Basada en l'Evidència, organització de la qual es fa ressò posteriorment el programa OAN.

Aquesta persona afirma dins la seva pàgina de LinkedIn que la seva àrea d'especialització és ginecologia i obstetrícia i, de fet, ha participat en alguns estudis relacionats amb aquesta especialitat. No obstant això, en els últims mesos tant ella com l'organització que presideix han col·laborat en assajos en els quals es recolza l'ús de la ivermectina com a tractament efectiu contra la covid-19, un compost desaconsellat en reiterades ocasions per diversos organismes de regulació de medicaments, per tal fi, com ja hem explicat.

Yellow Card

Quant a aquesta suposada “evidència” que converteix a les vacunes en “no segures”, dins el vídeo es diu que els metges van observar un gran nombre d’informes d'efectes secundaris de la vacuna, incloses hemorràgia i coagulació, reaccions inesperades del sistema immunològic, reaccions de dolor inusuals, respostes neurològiques, pèrdua de la vista, l'oïda, la parla o l'olfacte, o reaccions adverses que afecten l'embaràs, incloent l'avortament”.

La qüestió és que aquests informes van ser trets de Yellow Card, un sistema de vigilància similar al VAERS americà o la FEDRA europea, pensat per ajudar les autoritats sanitàries a monitorar medicaments, entre ells, les vacunes de la covid-19. Les dades que faciliten contenen informació no verificada i no indiquen per elles mateixes que les vacunes causin tals esdeveniments. Serveixen, això sí, per començar una recerca més detallada de cada potencial efecte advers, tal com va ocórrer amb els casos de trombosis, però no s'ha trobat fins avui cap relació entre les vacunes i els esdeveniments esmentats a dalt.

Les vacunes aprovades han passat per totes les fases d'assajos clínics abans de ser administrades i les autoritats de cada país han de fer públics els processos de validació de les injeccions. Actualment estan demostrant ser altament efectives en la reducció tant del nombre d'hospitalitzacions per covid-19 com de les defuncions, com demostren les dades d'Espanya.