Aquest poema de St. Jordi no és de Joana Raspall

Aquest poema de Sant Jordi no és de la poetessa Joana Raspall


Aquest Sant Jordi s'ha fet viral un poema atribuït a Joana Raspall. Però el text no és de la difunta poetessa (Barcelona 1913- Sant Feliu de Llobregat 2013), segons ha confirmat a Verificat el seu nét, el periodista i guinonista Ernest Cahué.

"La família hem rebuscat en tota la seva obra i aquest text no és seu", ha dit Cahué.

El text que circula diu així:

"Feliç dia a totes les princeses que volen muntar a cavall, que no esperen avorridament a ser salvades i que es mengen a queixalades la rosa de massapà!
Feliç dia a tots els cavallers que saben més i volen més que tacar-se de sang, que són creatius i nobles amb sí mateixos i que es deixen salvar quan els fa falta!
Feliç dia a tots els dracs que lluiten per trobar el seu lloc al món, que repten els prejudicis del seu entorn per a redescobrir-se i oferir tot el que duen dins!
Feliç dia a totes les persones que gaudint de qui són i d’on vénen segueixen obertes a pensar – en gran i en veu alta – el lloc cap a on volen anar!"
Joana Raspall

Hem detectat que aquest text ja circulava a Facebook el 2014, en aquells moments sense ser atribuït a la poetessa, coneguda especialment per la seva obra poètica infantil.