L’Institut Català de la Salut no ha enviat cap missatge demanant rastrejadors

El missatge que circula no és de l’ICS, que té la seva pròpia borsa de treball


Un missatge que diu que la Generalitat està buscant personal que "vulgui treballar en ambulatoris fent rastrejos o com a auxiliar administratiu" circula per WhatsApp i Twitter. A l’escrit s’hi adjunten dos correus electrònics – i –, amb domini de la Generalitat.

La convocatòria és FALSA. El director de Persones de l’Institut Català de la Salut (ICS), Xavier Saballs, ha confirmat a Verificat que aquest missatge NO és seu i que l’organisme té la seva pròpia borsa de treball on els candidats es poden inscriure independentment que hi hagi un procés de selecció obert. Entre el 20 i el 21 de juliol han rebut aproximadament 3.000 currículums, una xifra que l’ICS relaciona en part amb el missatge fals.

Saballs explica que actualment per contractar gestors de Covid-19 per contribuir a la tasca de rastreig de contagis de coronavirus, l’ICS consulta directament la seva borsa de treball, que està sempre oberta, i no fa cap procediment especial. Aquest és el mecanisme que es farà servir per incorporar les 500 persones que el Departament de Salut va anunciar el 16 de juliol. No hi ha cap procés obert per seleccionar-les, sinó que l’Institut Català de la Salut revisarà els perfils que ja estan registrats.

A la borsa de l’ICS hi ha aproximadament 70.000 persones apuntades, segons el mateix institut. Aquesta borsa està regulada pel Pacte de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat, subscrit per la Unió General de Treballadors (UGT), Metges de Catalunya (MC) i el Sindicat d’Infermeria (SATSE), i per l’ICS.