Ni és actual ni és a Barcelona: el vídeo viral d’una baralla compartit per Eva Parera es va gravar a l’Hospitalet el 2019

Ni és actual ni és a Barcelona: el vídeo viral d’una baralla compartit per Eva Parera es va gravar a l'Hospitalet el 2019

Català | Castellano

Què s’ha dit?

Dos candidats a l'alcaldia de Barcelona han compartit un vídeo d'una baralla afirmant que es tractava de la ciutat de Barcelona.

Què en sabem?

El vídeo es va gravar a l'Hospitalet de Llobregat i circula, com a mínim, des del 2019.

S’ha fet viral a les xarxes un vídeo d’una baralla al carrer afirmant que es tracta de Barcelona. “No permetré que això segueixi passant a Barcelona”, va afirmar la regidora a l’Ajuntament i candidata de Valents, Eva Parera, quan el va compartir al seu compte de Twitter. 

És FALS. El vídeo no és recent ni es va gravar a la ciutat de Barcelona: circula, com a mínim, des del 2019 i es va gravar a l’Hospitalet de Llobregat, segons consta a la web kaotic.com i hem pogut comprovar amb el Google Street View.

El regidor del PP, Josep Bou, també el va publicar denunciant la “inexistent política de seguretat” a la ciutat, però va acabar demanant “perdó” i rectificant en una entrevista al programa Bàsics de Betevé quan la presentadora li va puntualitzar que les imatges eren de l’Hospitalet (minut 22:30).

“No permetré que això segueixi passant a Barcelona”

Eva Parera, Valents

Es va gravar a l’Hospitalet de Llobregat

Diferents elements que apareixen al vídeo viral permeten desmentir que la baralla s’hagi produït a la ciutat de Barcelona. A la gravació es veu que l’enfrontament passa a la cruïlla entre dos carrers i de fons es pot apreciar el cartell d’un taller de fusta i diverses naus industrials

Aquests elements coincideixen amb els que hi ha en l’encreuament entre la carretera del Mig i la carretera Sant Roc, al municipi de l’Hospitalet de Llobregat, segons es pot comprovar amb el Google Street View

El vídeo circula des del 2019

A més, al vídeo apareix una marca d’aigua on es pot llegir: kaotic.com. Si busquem al cercador d’aquesta pàgina web “fight Barcelona”, obtenim com a tercer resultat el vídeo viral. La gravació es va penjar en aquest lloc web el 4 de març del 2019, i no hem trobat cap entrada a internet anterior que coincideixi amb el vídeo. Així que la gravació circula, com a mínim, des d’aquesta data.

Per tant, no es pot relacionar aquest vídeo amb la inseguretat i la gestió de l’actual govern de Barcelona.


En temps electorals, la desinformació és més perillosa que mai. Per això, des de Verificat hem publicat Barcelona en dades, un portal on trobareu dades sobre els principals problemes dels barcelonins i el temes més debatuts en campanya. Us convidem a donar-li una ullada!

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona