La Policia no es va endur cap manifestant pendent d’operar de l’Hospital del Mar

La Policia no es va endur cap manifestant pendent d’operar de l’Hospital del Mar

Ens heu preguntat per un tuit viral, amb almenys 1.200 retuits des de diumenge, que afirma que la Policia Nacional es va “emportar” el passat divendres 18 d’octubre un manifestant ferit “a presó preventiva amb el radi trencat pendent d’intervenció quirúrgica”.

Aquesta informació és FALSA.

L’Hospital del Mar de Barcelona ha confirmat a Verificat que en l’última setmana, des de dilluns 14 d’octubre fins al dilluns 21, no ha registrat l’ingrés de “cap pacient que respongui a una fractura de radi amb necessitat d’intervenció quirúrgica”. Des del departament de comunicació del centre hospitalari puntualitzen que “tots els pacients han marxat amb l’alta hospitalària”.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona