Aquestes imatges de càrregues policials suposadament censurades no són de Madrid, són del 18-O a València

Aquestes imatges de càrregues de la Policia Nacional que corren a Twitter, amb més de 79.000 visualitzacions i 5.000 retuits i que estarien censurades a Facebook segons el text de la piulada, no són de Madrid sinó de les càrregues durant la manifestació de València celebrada el 18 d’octubre. Solidàries contra la Repressió va convocar aquesta manifestació, que va sortir de la Plaça de Pinazos i es va desenvolupar pels carrers Colom i Xàtiva. 


Aquestes imatges de càrregues de la Policia Nacional que corren a Twitter, amb més de 79.000 visualitzacions i 5.000 retuits i que estarien censurades a Facebook segons el text de la piulada, no són de Madrid sinó de les càrregues durant la manifestació de València celebrada el 18 d’octubre en suport a les protestes a Catalunya contra la sentència del procés. Solidàries contra la Repressió va convocar aquesta manifestació, que va sortir de la Plaça de Pinazos i es va desenvolupar pels carrers Colom i Xàtiva. 

En concret, les imatges mostren les càrregues a manifestants que els agents van dur a terme a la rampa d’un aparcament davant del número 3 del carrer Xàtiva de València, com es pot comprovar a Google Street View. El vídeo, a més, apareix a diversos posts de Facebook sense censura.

Un vídeo de l’agència de notícies Europa Press, emès per la Corporació Valenciana de Mitjans Audiovisuals, va difondre també les imatges del mateix lloc dels fets el 18 d’octubre, com es pot veure en aquest post d’À Punt. 

També diversos tuits del 18 d’octubre mostren imatges del mateix lloc de les càrregues però des de diferents punts de vista.