És fals que una organització anomenada Manos Limpias utilitzi gel desinfectant per robar-te

És fals que una organització anomenada Manos Limpias utilitzi gel desinfectant per robar-te

Una imatge que circula per Whatsapp, i suposadament signada per la Policia Nacional, alerta que una organització anomenada Manos Limpias utilitza un gel desinfectant adulterat amb una droga com a mètode per robar. És una informació FALSA que circula de manera repetida des de fa anys i que tant els Mossos d'Esquadra, com la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmentit a xarxes des del 2015. Ara, amb l'ús generalitzat de gel per a les mans durant la pandèmia de la Covid-19, s'ha tornat a escampar, però no li heu de fer cas: no hi ha cap organització que pari la gent pel carrer, li posi gel i li faci olorar. Aquí en teniu la prova:

 

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona