És fals que una dona desaparegués a un bar de Barcelona per un cas de tràfic d’òrgans com assegura un àudio viral 

És fals que una dona desaparegués a un bar de Barcelona per un cas de tràfic d’òrgans com assegura un àudio viral 

Català | Castellano

Què s’ha dit?

Que ha desaparegut una dona en un bar de Barcelona per un suposat cas de tràfic d'òrgans.

Què en sabem?

Es tracta d'un rumor, segons ha confirmat el departament de comunicació dels Mossos d'Esquadra a Verificat.

S’ha viralitzat un àudio on una noia assegura que una coneguda seva va entrar en un bar al centre de Barcelona per anar al lavabo i va desaparèixer. La noia diu que les amigues de la desapareguda, que l’esperaven a fora, van acabar trucant a la policia, la qual, només en escoltar els fets, ja va saber que es tractava d’un cas de tràfic d’òrgans. L’àudio acaba dient que finalment es va trobar la dona amagada dins d’una nevera que hi havia darrere una paret falsa i que estava drogada i inconscient. 

És FALS. El departament de comunicació dels Mossos d’Esquadra ha confirmat a Verificat que es tracta d’un rumor fals. El mateix cos policial va publicar un tuit el 15 d’abril al seu compte oficial de Twitter on demanava deixar de compartir aquest àudio per aturar “la cadena” de la desinformació. 

Una noia va desaparèixer a un bar de Barcelona per un cas de tràfic d’òrgans

També ens heu preguntat per aquest àudio a través del nostre servei WhatsApp, on podeu enviar-nos les vostres consultes sobre missatges, àudios, vídeos i qualsevol contingut que us sembli sospitós. 


En temps electorals, la desinformació és més perillosa que mai. Per això, des de Verificat hem publicat Barcelona en dades, un portal on trobareu dades sobre els principals problemes dels barcelonins i el temes més debatuts en campanya. Us convidem a donar-li una ullada!

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona