És veritat que a Vilafranca es va produir un robatori simulant un accident

Un dels lladres va demanar ajuda per distreure la conductora, a qui li van robar la bossa de mà


Ens heu fet arribar un àudio de WhatsApp que parla d’un suposat robatori en què els lladres van atracar una dona després de simular un accident de trànsit. És VERTADER. 

“Anava sola conduint i de cop i volta va sentir un cop al cotxe, va mirar pel retrovisor i va veure que hi havia un home estirat a terra que es queixava. Ella es va pensar que l’havia atropellat –no sabia exactament què li passava– i va baixar del cotxe i va anar a veure què li passava a aquest senyor, [que deia que li havia donat un cop] […] Aquesta senyora va quedar desconcertada, i el senyor va agafar i va marxar. Quan va tornar al cotxe, li havien agafat el bolso i el mòbil i tot el que havia deixat dins del cotxe. Automàticament, se’n va anar als Mossos d’Esquadra, que li van dir que –per desgràcia– no era la primera que passava a Vilafranca, que tot ho feien amb dones, que tant de bo fos l’última, però que segur que seguiria passant”

El departament de premsa dels Mossos d’Esquadra ha confirmat a Verificat que “el furt va succeir tal com es descriu”, però matisa que “no hi ha una nova modalitat o un grup criminal que es dediqui a fer aquest tipus de furt”.

La Policia Local de Vilafranca del Penedès també ha confirmat a Verificat que sí que “és cert que aquesta persona [sense donar detalls de la seva identitat] va patir aquest tipus de robatori”. Es tracta d’uns fets que van passar el 2 d’agost al barri del Molí d’en Rovira de Vilafranca del Penedès, una “zona amb poc trànsit”. La víctima, una dona, va explicar que li havien robat la bossa de mà que portava al seient de l’acompanyant. A més, la Policia Local de Vilafranca explica que la setmana passada es van produir dos robatoris més seguint modus operandis semblants a aquest; en aquests casos, es va fingir una avaria en una benzinera i es va aprofitar la distracció per robar la bossa de mà, amb la documentació i els diners. En els tres casos les víctimes eren dones i les persones que van fingir l’avaria o l’accident eren homes.

De fet, el 4 d’agost la mateixa Policia Local va alertar en un comunicat de “possibles furts a l’interior de vehicles simulant atropellaments”. L’escrit explicava que la policia havia rebut “denúncies darrerament d’algun furt a la ciutat pel procediment de distreure les víctimes simulant un accident o avisant que el vehicle porta una roda desinflada”. El comunicat no parla del gènere de les víctimes, que l’àudio assegura que són dones.

Les recomanacions són no deixar d’atendre un possible accident, però desconfiar i, en situacions com aquestes, “estacionar el vehicle en el lloc més proper, treure la clau del contacte i tancar el vehicle”.