És fals que Basha Changue hagi dit que “la cultura catalana és molt més racista que l’espanyola”

La captura de pantalla viralitzada és un muntatge. El mitjà eldiario.es ha explicat que no han publicat “cap notícia amb aquest titular”.


Què s’ha dit?

Que Basha Changue ha dit que “la cultura catalana és molt més racista que l’espanyola”, tal com recull una notícia d’eldiario.es.

Què en sabem?

La captura de pantalla viralitzada és un muntatge. El mateix mitjà ha explicat que no han publicat “cap notícia amb aquest titular”.

S’ha viralitzat una captura de pantalla d’una suposada notícia publicada a eldiario.es que assegura que Basha Changue, candidata de la CUP a l’alcaldia de Barcelona, hauria afirmat que “la cultura catalana és molt més racista que l'espanyola”. 

És fals: la captura de pantalla és un muntatge. El mitjà eldiario.es “no ha publicat cap notícia amb aquest titular”, tal com ha assegurat el mateix diari a través del seu compte oficial de Twitter, on també ha afegit que es tracta d’una imatge “falsa”. Una cerca avançada a Google confirma que, efectivament, no hi ha cap registre que eldiario.es hagi publicat aquest titular. A més, les tipografies utilitzades a la captura de pantalla que s’ha viralitzat no coincideixen amb les que fa servir aquest mitjà a la seva pàgina web.

La captura de pantalla d’una notícia d’eldiario.es que afirma que Basha Changue ha dit que “la cultura catalana és molt més racista que l'espanyola”

El departament de premsa de la CUP també ha assegurat a Verificat que “és tot una invenció” i ha explicat que Basha Changue “mai ha dit res semblant ni que s'acosti”. Per una altra banda, Verificat tampoc no ha trobat cap resultat als motors de cerca Google, Yandex o Bing on hi hagi indicis que la candidata de la CUP a l’alcaldia de Barcelona hagi fet aquesta afirmació en cap moment.