És enganyós que Colau no convoqués noves places de la Guàrdia Urbana, com diu Artadi

És enganyós que Colau no convoqués noves places de la Guàrdia Urbana, com diu Artadi


Convergència Democràtica de Catalunya

Al llarg de la precampanya, Elsa Artadi ha dit que la inseguretat és una de les problemàtiques més greus de Barcelona. I, a diverses entrevistes, ha assegurat que l’alcaldessa Ada Colau no ha convocat promocions de la Guàrdia Urbana durant el primer i segon any del seu mandat.

“Durant els dos primers mandats [sic] de l’alcaldessa Colau es va decidir que no es feien promocions de Guàrdia Urbana”, va dir Artadi, número dos de la candidatura de Junts per Catalunya a Barcelona, en una entrevista a Radio 4 el passat 5 d’abril.

Artadi ho va repetir el 16 d’abril en una entrevista a El Periódico i el 7 de maig a eldiario.es, on va afirmar que:

A la ciutat de Barcelona “es podien fer promocions” de la Guàrdia Urbana, “i ella (Colau) ha decidit no fer-les. No hi ha promoció”.

La primera declaració és enganyosa i la que va fer a eldiario.es és falsa.

L’any 2015 es van oferir 100 noves places, i el termini de presentació de sol·licituds acabava l’11 de març, quan l’alcalde de Barcelona era Xavier Trias (Convergència i Unió), per tant, el número de noves places previstes per l’any 2015 ja estava cobert abans que comencés el mandat d’Ada Colau al juny d’aquell any.

Segons les dades d’Oferta Pública de l’Ajuntament de Barcelona, des de l’inici al final del mandat de Colau, s’han obert oposicions per accedir a la Guàrdia Urbana en 3 ocasions: l’any 2017 (120 noves places), l’any 2018 (150 noves places) i l’any 2019 (233 noves places). L’únic any que no es van oferir places públiques per accedir a la Guàrdia Urbana va ser el 2016. 

De fet, durant el govern de Xavier Trias (2011-2015) la convocatòria d’oposicions va seguir un patró similar. El 2011 les 150 noves places ja havien estat ofertades just abans d’acabar el mandat de Jordi Hereu; el 2012 no es va convocar oferta pública de places, el 2013 se’n van convocar 113; el 2014 se’n van convocar 100, i el 2015, 100 més. 

En total, mentre Ada Colau ha sigut alcaldessa de Barcelona s’han convocat 612 places d’agent de la Guàrdia Urbana, entre les noves places d’Oferta Pública i les places convocades mitjançant mobilitat interadministrativa, és a dir, d’un cos policial a un altre.

Artadi va matisar la seva afirmació al debat del dijous, abans de l’inici de la campanya, a Aquí Cuní de la SER, on deia que Colau no havia fet promocions el 2016: