Un veí del Poble-Sec que va intentar evitar un robatori NO va acabar amb la mà amputada

La informació es va difondre a Twitter, però els Mossos ho han desmentit


S’ha viralitzat a Twitter una informació que assegura que un home va amputar la mà a un veí que va intentar evitar el robatori d’un turista al carrer Blai del barri del Poble-Sec de Barcelona. És FALS.

És un tuit de BCNHelpers, que es presenten com una “plataforma col·laborativa de seguretat ciutadana”, i del qual s’han fet ressò mitjans com El Caso (d’ElNacional.cat) o el diari Marca.

El departament de premsa dels Mossos d’Esquadra assegura a Verificat que no hi va haver cap amputació de mà. Es tracta d’un incident que es va registrar el dilluns 17 d’agost al voltant de les 10 de la nit al barri del Poble-Sec de Barcelona. Els Mossos van rebre un avís de que hi havia un grup de joves que s’estava barallant al carrer per uns motius que es desconeixen i que s’estan investigant.

Quan van arribar, els agents van trobar dues persones ferides per arma blanca, amb lesions a les mans, però sense amputacions. Tampoc parlen de cap apunyalament. Es van fer quatre identificacions que podrien estar relacionades amb l’agressió, però als Mossos no els consta cap detenció. Per tant, no es pot afirmar que l'agressor sigui "ocupa algerià", tal com assegura el tuit.

La Guàrdia Urbana ha confirmat a Verificat que el seu cos es va encarregar de l'incident en un primer moment, però l'autor dels fets havia fugit i van ser els Mossos qui van assumir la investigació del succés.