Sembla broma, però no ho és: l’anunci del BOE que recorda un esquetx dels germans Marx

Sembla broma, però no ho és: l’anunci del BOE que recorda un esquetx dels germans Marx

L’esquetx de Groucho i Chico Marx sobre "la part contractant de la primera part", una escena de la pel·lícula Una nit a l’òpera, és un gag icònic del segle XX que fa referència, irònicament, a la complexitat del llenguatge tècnic dels textos burocràtics i jurídics. És el cas d’un anunci del BOE que ens heu enviat per Whatsapp preguntant, preguntant si era real i acompanyat de la frase "Groucho Marx viu i treballa per al BOE". El text és VERTADER, va ser publicat al Butlletí Oficial de l’Estat el 18 de juny del 2014 i fa referència a unes licitacions i adjudicacions públiques per part del Ministeri de Defensa 

El paràgraf ha circulat per diversos grups de Whatsapp, per LinkedIn i Twitter, i Verificat ha comprovat que és autèntic. Amb la referència 21943 i aparegut en el BOE número 147 SEC. V-A pág. 29334, l’escrit diu així: “L’anunci de la Junta de Contractació del Ministeri de Defensa pel qual es va fer pública la modificació de l’‘Anunci de la Junta de Contractació del Ministeri de Defensa pel qual es fan públiques les modificacions de dos anuncis relatius…”.

L’embrollament de "l’anunci" sobre "la modificació de l’anunci" pel qual "es fan públiques les modificacions" de "dos anuncis" recorda un esquetx dels germans Marx, com diu el missatge que ens heu enviat.

Groucho va morir el 20 d’agost de 1977 d’una pneumonia.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona