Quin era el pressupost inicial de Salut al 2020?

Quin era el pressupost inicial de Salut al 2020?

"Vostè sap [Pere Aragonès, ERC] que el pressupost inicial del departament de Salut, dades publicades per vostès mateixos, era de 9.700 milions d'euros"

Salvador Illa, PSC

El candidat socialista Salvador Illa, va recriminar al vicepresident de la Generalitat que el pressupost inicial de Salut per al 2020 (sense tenir en compte el fons Covid) era de 9.700 milions d'euros. És cert que la xifra pressupostada inicialment era de 9.716 milions d'euros per al departament. Però segons us vam explicar fa uns dies, per valorar la despesa d'una àrea s'han de tenir en compte les despeses reconegudes, que van arribar el 2020 a 11.175 milions d'euros. Sumant-hi el fons Covid, 13.097 milions.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona