La vacuna de Medigen

La vacuna de Medigen

Català | Castellano

Taiwan ha aprovat la primera vacuna creada i desenvolupada a l'illa per Medigen Vaccines Biologics Corp, una empresa de biofarmàcia local, sota el nom científic MVC-COV1901. Es tracta d'una fórmula de subunitats proteiques, composada per una versió sintètica de la proteïna S del SARS-CoV-2. En reconèixer que aquesta proteïna no hauria de ser present, l'organisme crea limfòcits T i anticossos que recordaran com combatre el virus que causa la covid-19 si ens infectem en el futur.

S'ha realitzat un assaig clínic de fase I sobre 45 pacients voluntaris per avaluar la seguretat del fàrmac. Segons els resultats publicats, la majoria d'efectes secundaris van ser suaus i similars entre tots els pacients. No es van reportar efectes secundaris seriosos. Posteriorment es va dur a terme un assaig de fase II amb 3.700 voluntaris, els resultats dels quals, segons l'empresa, van confirmar la seguretat de la injecció i la generació d'anticossos neutralitzadors.

La vacuna va ser aprovada el 19 de juliol a Taiwan, abans de donar principi a la tercera fase d'assajos clínics, si bé encara no es disposa de dades oficials de l'eficàcia de la mateixa enfront del contagi simptomàtic. També s'ha anunciat l'aprovació d'un assaig clínic de fase III a Paraguai.

La vacuna se subministra en dues dosis separades per un termini de 28 dies, que hauran d'emmagatzemar-se entre els 2 i els 8 °C.


Aquest article és part de Les Mentides amenacen la Salut, la secció de ciència de Verificat.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona