Les vacunes contra la covid-19 no implanten nanosensors al cervell que poden ser controlats per 4G i 5G

Les vacunes contra la covid-19 no implanten nanosensors al cervell que poden ser controlats per 4G i 5G

Català | Castellano

Circula un vídeo per WhatsApp que dóna a entendre que les vacunes contra la covid-19 tenen la missió d'implantar en el cervell nanosensors, que permeten donar ordres a l'organisme a través de les xarxes 4G i 5G. És FALS. Cap vacuna contra el SARS-CoV-2 està dissenyada per a introduir sensors microscòpics en el nostre sistema nerviós, en conseqüència és impossible que si ens vacunem passem a ser controlats per xarxes mòbils.

“Els nanosensors implantats en el cervell poden emetre dades en temps real a centres de control per mitjà de les xarxes 4 i 5G i depenent de les dades rebudes aquests centres de control podrien emetre senyals i ordres a aquests biosensores en el nostre cos i cervell”

El narrador del vídeo afirma que aquests nanosensors estan programats per a transmetre senyals, però la realitat dista molt d'aquest argument. Fa temps que la nanotecnologia s'aplica per a entendre el funcionament del cervell i tractar malalties neurològiques difícils d'abordar per la complexitat del sistema nerviós. Fa 10 anys, per exemple, ja s'utilitzava aquesta tècnica per a diagnosticar tumors cerebrals. L'avanç de la ciència ha permès adaptar-la a casos tan delicats com administrar fàrmacs a través de nanopartícules que aconsegueixen travessar la barrera hematoencefàlica, una petita capa de cèl·lules que cobreixen els vasos sanguinis del cervell i la gran impermeabilitat del qual evita intercanvis de substàncies entre el cervell i la sang.

Aquestes tècniques, no obstant això, no funcionen a través de les xarxes 4G i 5G, que són tecnologies mòbils, la segona més avançada que la primera, que faciliten la velocitat de navegació i augmenten la capacitat de connexió de dispositius mòbils com a telèfons intel·ligents, tablets o ordinadors portàtils. El seu disseny no està relacionat amb la funció de la nanotecnologia en el cervell. Tal com va explicar l'Organització Mundial de la Salut (OMS) al febrer de 2020 en relació a l'arribada de la xarxa 5G i el seu impacte en la salut, “fins avui i després de realitzar moltes investigacions, no s'ha relacionat causalment cap efecte advers per a la salut amb l'exposició a les tecnologies inalàmbriques”. A més, va subratllar que “els nivells d'exposició a la radiofreqüència de les tecnologies actuals provoquen un augment de temperatura insignificant en el cos humà”.

La cinquena generació de xarxes mòbils es serveix de petites cel·les, torres, mastelers i altres sistemes de transmissió instal·lats en edificis, que connecta amb una xarxa principal que administra les connexions. El seu objectiu és aconseguir una connexió ultraràpida que permeti transmetre dades usant una potència molt més baixa.


Aquest article és part de Les Mentides amenacen la Salut, la secció de ciència de Verificat.

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona