L’acusat en el cas de la dona amb la bandera espanyola no és ni expresidiari ni de Vox

L'acusat en el cas de la dona amb la bandera espanyola no és ni expresidiari ni de Vox

L’home que va agredir una dona que enarbolava una bandera d’Espanya durant una manifestació independentista el dilluns a Tarragona ha estat acusat a les xarxes de ser un antic presidiari i de pertànyer i estar pagat per Vox per sembrar violència en una protesta pacífica. Les acusacions són falses.  

Joan Ramon Leandro Ventura (la desinformació l’anomena erròniament “Juan”) “no ha estat mai ni detingut ni a la presó”, ha declarat a Verificat Roger Baiges, president de Juristes per la República i advocat que porta el seu cas. L’acusat, que va declarar després de l’agressió, està investigat per un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals (delicte d’odi) i un de lesions.

El gabinet de comunicació de Vox també ha desmentit qualsevol relació entre Leandro i el partit: “No està ni ha estat afiliat mai a Vox”, ha assegurat a Verificat un portaveu de la formació.

L’advocat Baiges, que lidera l’associació que representa 15 detinguts durant les protestes d’aquesta setmana a Tarragona, assegura també que l’acusat sempre ha estat ideològicament proper a l’independentisme. De fet, Leandro es va presentar el 2011 en les llistes de Solidaritat Catalana per la Independència a Tarragona, com es pot veure en aquesta llista.

 

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona