Aquestes imatges de càrregues policials suposadament censurades no són de Madrid, són del 18-O a València

Aquestes imatges de càrregues policials suposadament censurades no són de Madrid, són del 18-O a València

Aquestes imatges de càrregues de la Policia Nacional que corren a Twitter, amb més de 79.000 visualitzacions i 5.000 retuits i que estarien censurades a Facebook segons el text de la piulada, no són de Madrid sinó de les càrregues durant la manifestació de València celebrada el 18 d’octubre en suport a les protestes a Catalunya contra la sentència del procés. Solidàries contra la Repressió va convocar aquesta manifestació, que va sortir de la Plaça de Pinazos i es va desenvolupar pels carrers Colom i Xàtiva. 

En concret, les imatges mostren les càrregues a manifestants que els agents van dur a terme a la rampa d’un aparcament davant del número 3 del carrer Xàtiva de València, com es pot comprovar a Google Street View. El vídeo, a més, apareix a diversos posts de Facebook sense censura.

Un vídeo de l’agència de notícies Europa Press, emès per la Corporació Valenciana de Mitjans Audiovisuals, va difondre també les imatges del mateix lloc dels fets el 18 d’octubre, com es pot veure en aquest post d’À Punt. 

També diversos tuits del 18 d’octubre mostren imatges del mateix lloc de les càrregues però des de diferents punts de vista. 

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona