Aquestes fotografies de suposats agents infiltrats son antigues

En els últims dies s’han viralitzat dues imatges que mostren dos grups de suposats agents de paisà al carrer a Barcelona i es comparteixen com si haguessin estat preses durant les protestes de resposta a la sentència del judici al procés. 

No són imatges actuals: Verificat ha comprovat que les imatges ja s’havien publicat els anys 2011 i 2012.

La imatge de l'esquerra és un collage en què es veu una fotografia d’un grup de persones situat a l’entrada d’un garatge al passeig de Pujades, davant el Parc de la Ciutadella, i una segona fotografia de les mateixes persones al costat d’una furgoneta dels Mossos d’Esquadra. Es tracta d’un collage que va començar a circular el juny de 2011, dia en què el moviment 15-M va rodejar el Parlament de Catalunya com a forma de protesta. Un vídeo penjat a Youtube el 16 de juny d’aquell any mostra imatges de la protesta i del mateix grup de persones de la fotografia (minut 1:15), acusats, segons el vídeo, de ser agents de paisà infiltrats a les manifestacions per provocar aldarulls. 

La següent imatge mostra un grup de persones tapades amb caputxes i gorres a l’inici del carrer d’En Fontrodona, al barri del Poble-sec. El resultat de la recerca a través de Google ha permès determinar que la data de publicació original és el 2 de maig de 2012.

Alguna cosa que t’han enviat o has vist t’ha fet soroll?

Envia’ns un Whatsapp per poder verificar-ho.