Especialista en formació docent i disseny curricular

Qui som Verificat és una associació sense ànim de lucre que té l’objectiu de lluitar …

Qui som

Verificat és una associació sense ànim de lucre que té l’objectiu de lluitar contra la desinformació i la manipulació a internet. Ho fem des del periodisme i l’educació perquè creiem que una societat més ben informada és més crítica, més sana i més democràtica. Som la primera plataforma de fact-checking de Catalunya, l’única amb el reconeixement de la International Fact-checking Network (IFCN) i l’Observatori Europeu de la Desinformació (EDMO). Fem fact-checking: ens especialitzem en fiscalitzar la política de Catalunya, el discurs d’odi i la desinformació científica, especialment en temes de salut i canvi climàtic. També fem periodisme de dades, investigació i transparència. 

Treballem per a l’educació i formació en el consum crític de la informació perquè considerem que és clau que la ciutadania sigui conscient de la nostra vulnerabilitat davant les informacions falses, però també de les eines que tenim al nostre abast per a protegir-nos i ajudar-nos a frenar aquest fenomen. Per això, oferim el nostre coneixement en forma de tallers adaptats a diferents públics. 

Verificat Escola té dues línies principals: Desfake, un programa per a adolescents per lluitar contra la desinformació des de les aules a través de vídeos de TikTok, i SUM, un projecte de co-creació de materials educatius sobre alfabetització mediàtica i informativa per a la tercera edat.

Què busquem

El curs escolar 2023-24, Verificat coordinarà un ambiciós projecte de capacitació docent en competències digitals i informacionals. Per això, volem reforçar l'equip amb un/a professional en l’àmbit de l’educació amb capacitat per al disseny i coordinació de projectes educatius per a la formació de professorat. La persona seleccionada tindrà un rol central en el desenvolupament dels materials didàctics, la implementació als centres i l’acompanyament als docents que implementaran el programa a l’aula.

Busquem un/a coordinador/a i formador/a per aquest projecte, amb experiència en la creació de recursos educatius, desenvolupament de currículum i formació al professorat. La persona seleccionada tindrà la tasca de dissenyar i coordinar un projecte de formació a docents en competències digitals. Es valorarà molt especialment la capacitat d'innovar a l'hora de crear materials pedagògics efectius i l'experiència a l'aula en diferents entorns.

Què oferim

 • Jornada laboral de 40 hores setmanals. 
 • Lloc de treball: Barcelona. Es garanteix flexibilitat horària i de teletreball amb presencialitat mínima de tres dies setmanals. 
 • Remuneració: Segons experiència
 • Data d’incorporació: Agost 2023. 

Què faràs

 1. Desplegar les activitats i dissenyar els instruments d'avaluació d'un projecte de formació al professorat en competència digital (nivell B2).
 2. Fer seguiment i coordinar els docents participants de la formació i la relació amb l’equip de Verificat.
 3. Definir i implementar els criteris d’avaluació del professorat.

Com ets

 • Formació especialitzada i/o experiència demostrada d’almenys tres anys en el disseny i l'execució de projectes educatius.
 • Experiència en formació, acompanyament o mentoria a docents en entorns educatius.
 • Titulació universitària en Pedagogia, Magisteri, Màster de formació al professorat o similars, amb èmfasi en l'acompanyament i la mentoria a docents.

També valorarem

 • Experiència en l’àmbit de l’educació formal.
 • Experiència en organitzacions sense ànim de lucre, programes de voluntariat i treball amb adolescents.
 • Experiència en el món del periodisme i del fact-checking.
 • Capacitat demostrada en el disseny de materials efectius i originals en diferents formats gràfics.

Habilitats personals

 • Autonomia i proactivitat
 • Aptituds per gestionar el temps i planificar
 • Motivació per seguir aprenent
 • Ganes d’innovar i pensar creativament
 • Atenció al detall

Com sol·licitar el lloc

Escriu abans del 15 de juliol de 2023 a i amb el teu CV, juntament amb una carta de motivació i una carta de recomanació. Intentarem contestar a totes les sol·licituds.