Espanya és el dotzè país del món amb més vacunes, com diu Illa, però només en xifres absolutes

Espanya és el dotzè país del món amb més vacunes, com diu Illa, però només en xifres absolutes


El candidat del PSC a la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, va assegurar el diumenge durant el debat de TVE que Espanya és el cinquè país més avançat d’Europa en la campanya de vacunació i el dotzè del món. És una VERITAT A MITGES. En termes absoluts, efectivament, Espanya ocupa aquestes posicions en el rànquing, però no és així si mirem la vacunació per càpita.

"Som els cinquens d’Europa en vacunació i els dotzens del món"

Salvador Illa, PSC

A Europa, només Regne Unit, Alemanya, Itàlia i França han aconseguit més vacunes que Espanya, que a 28 de gener, n’havia administrat 1,47 milions, segons les dades d’Our World in Data. A nivell mundial, també la superen els Estats Units, la Xina, Israel, l’Índia, els Emirats Àrabs Units, el Brasil i Turquia. 

Ara bé, tenint en compte el número de persones vacunades per cada 100.000 habitants, Espanya ocupa el dotzè i el dissetè lloc (a Europa i al món, respectivament), segons les dades que el Financial Times actualitza cada dia amb base a Our World in Data i informació oficial dels respectius governs. En aquest cas, Israel és el país més avançat del món amb un 52,3% de la població vacunada, Emirats Àrabs Units, amb el 34,1% i Regne Unit, 14,2%. Espanya es troba empatada amb Suïssa al 3,1% de la població vacunada.

Cal remunatar-se a dia 12 de gener per trobar Espanya a la posició 12 del món i 5 de la Unió Europea (no del continent europeu) per càpita. És a dir, fa una mica més de dues setmanes, l’afirmació de Salvador Illa era veritat, ara ja no.