No s’estan col·locant esponges amb droga als cotxes per robar-te

Un missatge viral alerta que els adhesius se situen als retrovisors dels vehicles, però la policia ho nega


Circula una foto d’un retrovisor amb una mena d’esponja enganxada i acompanyada d’un text que alerta els usuaris d’un nou suposat sistema de robatori. Ens heu fet arribar la imatge per Whatsapp i també circula a Twitter. Diu així:

"Si apareix aquesta esponja al teu mirall, no la retiris amb la mà, fes-ho amb una bosseta, perquè està impregnada d'una droga que s'absorbeix per la pell i et farà perdre el coneixement en segons, és la nova forma de robatori. Viralitza-ho, si us plau"

És un avís FALS. És mentida que es col·loquin aquestes espongetes als retrovisors i que siguin un mètode per robar als vehicles. El departament de premsa de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha confirmat a Verificat que la policia municipal no ha rebut cap denúncia en aquesta línia i el gabinet de comunicació de la Policia Nacional ho ratifica: "És un bulo total, no té res de real".

El 13 de juliol, la Guàrdia Civil també va alertar del tema a través de Twitter, on advertia que el missatge és un rumor. 

Aquesta informació ha tornat a aparèixer després que ja circulés fa uns mesos a diversos països d'Amèrica del Sud, on dos portals de Colòmbia i un de l’Argentina van informar el febrer passat sobre aquesta suposada nova modalitat de robatori. Cap de les peces citava informació oficial.