Aquest vídeo de Frontex està gravat a Itàlia i no a Espanya

Les imatges originals, capturades per l’Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes, no portaven so


Ens heu fet arribar un vídeo de l'Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes (Frontex) on hi apareix un vaixell pesquer ple de persones migrants. L’àudio del vídeo, que està manipulat, diu que les imatges pertanyen a una operació que passa a aigües espanyoles. Les imatges són reals però els fets, que Frontex va titllar de "tràfic de persones", van succeir a Itàlia, per això les imatges són ENGANYOSES, però la locució que l'acompanya és FALSA.

"Com aprecieu a les imatges, venen en una barqueta molt còmodes i un cop que entren en aigües espanyoles, sentiu-me bé, espanyoles, és quan es posen a la barqueta tots junts per, més endavant, ser rescatats. Això és un negoci que està cofinanciat i promogut per l'estat espanyol i está cofinanciat i promogut per un ens supranacional anomenat George Soros"

El vídeo original, segons ha confirmat a Verificat el departament de premsa de Frontex, no té audio i va ser gravat el juny del 2019. “La setmana passada, Frontex va detectar un vaixell pesquer sospitós que s’apropava a una embarcació més petita (…) Frontex va continuar observant durant hores i, de cop, persones van començar a sortir de sota de la seva coberta. Un traficant de persones va saltar al vaixell animant un grup d’immigrants a seguir-lo”, diu una nota de premsa publicada el 24 de juny d’aquell any. Les imatges amb el so manipulat circulen des d'aquella època.

En total, 81 persones, sobretot provinents de Bangladesh, el Marroc i Líbia, van passar del vaixell gran al petit, segons l’organisme, i van adreçar-se a l’illa italiana de Lampedusa, una de les principals portes d’entrada a Europa des de Líbia.

Frontex té un pressupost anual dissenyat pel seu patronat, format per representants i caps de les agències de fronteres de tots països de la Unió Europea signataris dels tractats de Schengen (entre ells, Espanya), a més a més de Regne Unit, Noruega i Suïssa, segons publica el seu web. El pressupost és presentat a la Comissió Europea i aprovat pel Parlament Europeu i no hi ha proves que el mecenes George Soros o la Open Society Foundations de la qual és propietari hagin fet cap aportació econòmica o hagin promogut aquesta operació fronterera europea.