Fals: Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart, no ha demanat compartir ni un parenostre ni aquesta foto

Fals: Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart, no ha demanat compartir ni un parenostre ni aquesta foto

Ens heu preguntat per aquests dos missatges que circulen des de fa setmanes a les xarxes socials. Els dos estan encapçalats per un text que diu que Txell Bonet, parella del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en presó preventiva des de l’octubre del 2017, ha demanat compartir-los.

No és cert.

La pròpia Txell Bonet ho ha desmentit a Verificat. “Només serà una petició meva si és un tuit meu”, ens va dir el dijous 4 d’abril, mitjançant la seva assessora de comunicació. De fet, Bonet ja havia negat haver originat aquesta cadena de missatges al seu compte de Twitter el 2 de març passat, tot i que “pogués estar d’acord o no amb el contingut”:

Des d’Òmnium Cultural també han reafirmat a Verificat que ni ella ni Cuixart ni Òmnium han fet córrer aquests missatges

Som un equip de joves periodistes que treballem de manera independent per combatre la desinformació. Ens basem en fets i dades per verificar el que diuen els polítics i les falsetats que circulen per les xarxes socials.

Et necessitem. Amb la teva aportació contribuiràs a un debat polític més saludable i ajudaràs a impulsar projectes educatius per ensenyar la ciutadania a navegar el caos informatiu i a defensar-se de la desinformació.

Pots col·laborar amb una aportació tan simbòlica com un euro i no t’ocuparà més de 45 segons (els hem comptat). Si pots, si us plau, marca la teva aportació com a mensual i així podrem continuar fent la nostra feina de manera rigorosa i independent. Moltes gràcies.

Dona