Clima intro cat

Més del 99% dels estudis revisats per parells sobre clima coincideixen en afirmar que el canvi climàtic existeix i que està causat principalment per l’ésser humà. Tanmateix, ni tan sols un percentatge tan alt de consens científic ha evitat que hi hagi nombroses i variades narratives negacionistes anticlimàtiques, que a més ja formen part del discurs polític a nivell internacional.

Precisament perquè hi ha la possibilitat que el negacionisme guanyi adeptes, Verificat, Kinzen i C3 Centre del Canvi Climàtic llançen Les mentides intoxiquen el planeta, un projecte en què monitoritzarem més de 10.000 hores de podcast procedents de sis països de parla hispana —Espanya, Estats Units, Argentina, Mèxic, Colòmbia i Perú—, a la recerca de desinformació climàtica. El nostre equip de fact-checking científic analitzarà aquests missatges, i els desmentirem juntament amb els experts del C3 de la Universitat Rovira i Virgili (URV), a Tarragona.

A Verificat volem que aquest sigui un espai d’informació segura, que elaborem amb els millors experts, climatòlegs i investigadors. També que sigui un espai obert a la participació ciutadana, per la qual cosa, a més de monitoritzar les converses dels podcasts, analitzarem qualsevol missatge que rebem a través de les nostres xarxes socials i el nostre servei de WhatsApp relacionat amb el canvi climàtic o les seves conseqüències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *