Les mentides amenacen la salut

La pandèmia de la covid-19 ha provocat un allau de desinformació. En aquesta pàgina hi trobaràs dades verificades sobre tot allò relacionat amb el teu cos: vacunes, nutrició, teràpies alternatives…

Les informacions falses s’aprofiten del desconeixement de les persones per manipular-les. Això passa amb tots els temes, però sobretot amb la ciència. Des del febrer del 2020, hem vist un augment dràstic de la desinformació. Els membres de la International Fact-Checking Network hem desmentit més de 6.000 missatges sobre el coronavirus, les seves formes de transmissió, les suposades cures o el seu origen. 

Actualment, la majoria de les falsedats i les teories de la conspiració se centren en les vacunes desenvolupades per frenar el contagi del SARS-CoV-2. En aquesta pàgina hi trobareu tota la informació verificada sobre aquests temes, infografies per conèixer com funcionen mecanismes científics relacionats amb el coronavirus i articles que us ajudaran a entendre millor aquests processos per tal que us puguem protegir dels missatges sense fonament científic.

Aquesta secció neix en el marc de la pandèmia, però estarà viva i anirem incorporant temàtiques que detectem a les xarxes: pseudociència, nutrició, salut en general. Volem que aquest sigui un espai d’informació segura, que elaborem amb els millors experts, metges i investigadors.

Totes les verificacions sobre salut

European Media and Information Fund