Ni és actual ni és a Barcelona: el vídeo viral d’una baralla compartit per Eva Parera es va gravar a l’Hospitalet el 2019

El vídeo es va gravar a l’Hospitalet de Llobregat i circula, com a mínim, des del 2019.


Què s’ha dit?

Dos candidats a l’alcaldia de Barcelona han compartit un vídeo d’una baralla afirmant que es tractava de la ciutat de Barcelona.

Què en sabem?

El vídeo es va gravar a l’Hospitalet de Llobregat i circula, com a mínim, des del 2019.

S’ha fet viral a les xarxes un vídeo d’una baralla al carrer afirmant que es tracta de Barcelona. “No permetré que això segueixi passant a Barcelona”, va afirmar la regidora a l’Ajuntament i candidata de Valents, Eva Parera, quan el va compartir al seu compte de Twitter. 

És FALS. El vídeo no és recent ni es va gravar a la ciutat de Barcelona: circula, com a mínim, des del 2019 i es va gravar a l’Hospitalet de Llobregat, segons consta a la web kaotic.com i hem pogut comprovar amb el Google Street View.

El regidor del PP, Josep Bou, també el va publicar denunciant la “inexistent política de seguretat” a la ciutat, però va acabar demanant “perdó” i rectificant en una entrevista al programa Bàsics de Betevé quan la presentadora li va puntualitzar que les imatges eren de l’Hospitalet (minut 22:30).

“No permetré que això segueixi passant a Barcelona”

Eva Parera, Valents

Es va gravar a l’Hospitalet de Llobregat

Diferents elements que apareixen al vídeo viral permeten desmentir que la baralla s’hagi produït a la ciutat de Barcelona. A la gravació es veu que l’enfrontament passa a la cruïlla entre dos carrers i de fons es pot apreciar el cartell d’un taller de fusta i diverses naus industrials

Aquests elements coincideixen amb els que hi ha en l’encreuament entre la carretera del Mig i la carretera Sant Roc, al municipi de l’Hospitalet de Llobregat, segons es pot comprovar amb el Google Street View

El vídeo circula des del 2019

A més, al vídeo apareix una marca d’aigua on es pot llegir: kaotic.com. Si busquem al cercador d’aquesta pàgina web “fight Barcelona”, obtenim com a tercer resultat el vídeo viral. La gravació es va penjar en aquest lloc web el 4 de març del 2019, i no hem trobat cap entrada a internet anterior que coincideixi amb el vídeo. Així que la gravació circula, com a mínim, des d’aquesta data.

Per tant, no es pot relacionar aquest vídeo amb la inseguretat i la gestió de l’actual govern de Barcelona.