Què en sabem de la relació entre la proteïna S i els casos de miocarditis en joves vacunats amb Pfizer

Els científics han vinculat l’activitat de la proteïna amb els esdeveniments d’inflamació de cor


Durant una entrevista al programa de Stew Peters, una persona que s'autoidentifica com Jane Ruby i que diu ser “economista de la salut”, ha afirmat que els casos de miocarditis detectats en alguns joves després de rebre la vacuna de Pfizer estan vinculats amb la proteïna S que es genera després de la vacuna, i que aquesta, a la seva vegada, “competeix directament amb el receptor ACE2, que és cardioprotector”, raó per la qual aquests elements estan vinculats. És ENGANYÓS. La proteïna S podria trobar-se rere els esdeveniments de miocarditis, però no a causa de la interacció amb el receptor ACE2.

"Els CDC i la FDA ja sabien al desembre de 2020 que la proteïna S era la responsable del dany cardíac. Aquesta competeix directament amb el receptor ACE2, que és cardioprotector"

Diversos organismes internacionals, com els Centres de Control i Prevenció (CDC, en anglès) o l'Administració de Medicaments i Aliments (FDA, en anglès) dels Estats Units, han confirmat l'aparició d'alguns esdeveniments de miocarditis —inflamació del cor produïda pel sistema immune com a resposta a una infecció per virus— en joves que han rebut alguna vacuna d’ARNm, però de moment són puntuals i amb simptomatologia lleu. En aquests moments s'està duent a terme un seguiment per a descartar o no si l'origen és la vacuna.

És possible que la proteïna Spike estigui implicada en els casos de miocarditis: “Pot haver-hi evidentment algun vincle”, indica a Verificat Alberto García Lledó, portaveu de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC). “En el fons, estem hiperestimulant el sistema immunitari amb una vacuna, per la qual cosa hi ha la possibilitat que pugui haver-hi respostes d'autoimmunitat, és a dir, que el sistema immunitari, que només hauria de destruir els virus o els bacteris, causi algun dany col·lateral a l'organisme. Això és el que és la miocarditis”, conclou.

El receptor ACE2 no està implicat

Tanmateix, el que ha quedat totalment descartat pels científics és que el receptor ACE2 (una proteïna humana que és clau en la producció d'angiotensina, una molècula que controla la pressió sanguínia i que s'expressa en pulmons, cor, ronyons i intestins i l'absència de la qual provoca malalties cardiovasculars), estigui implicat en aquesta inflamació.

“Tot i que sí que pot haver-hi algun vincle entre la resposta immune que genera la vacuna i la miocarditis, el receptor de l'angiotensina-2 (ACE2) no té res a veure”, assegura l'expert. “Les vacunes produeixen anticossos contra la proteïna S, no contra el receptor de ACE. És a dir, ataquen la clau, i no el pany”, conclou.