No hi ha proves que Salvador Illa s’hagi sotmès a un test PCR durant la campanya electoral

Durant el debat de La Sexta va ciruclar una imatge falsa d’un suposat test positiu atribuït al candidat del PSC


La nit de l'11 de febrer de 2011, en ple debat electoral a la Sexta, va començar a circular a Twitter una foto d'una suposada prova PCR realitzada a Salvador Illa el dia 6 de febrer i que va donar resultat positiu. No hem trobat cap indici que la imatge sigui certa i fins i tot alguns dels tuitaires que la van difondre van arribar a retirar-la quan van veure que la seva autenticitat era dubtosa.

Tant el departament de premsa de PSC com el de l'hospital Quirón han negat que aquest document sigui cert. El departament de premsa de el PSC ha confirmat a Verificat que ha presentat querella contra Alvise Pérez perquè el considera responsable d'haver difós la imatge, càrrec que ell desmenteix al seu Twitter, on afirma que la imatge "ja circualava" abans que ell la publiqués. Una recerca avançada del nostre equip no ha trobat cap versió d'aquest document abans de les 22.16 de dijous 11, hora en què la va tuitar Pérez.

Des de Quirón asseguren que el nombre que apareix a la imatge no correspon a el número d'identificació d'un laboratori de l'entitat, per tenir 9 xifres en lloc de vuit. Des de Verificat hem identificat que es tracta del número de telèfon d'un laboratori de proves Covid de l'Institut Universitari Dexeus, que forma part de el grup Quirón, però no d'un número d'identificació de laboratori, que és el que hauria d'aparèixer en aquest espai.

Hi ha signes d'una probable manipulació del document: la tipografia utilitzada en la paraula "Positiu" és diferent a la utilitzada en la resta de el document, i també sembla diferent el gruix de les lletres del nom i de la data de naixement d'Illa respecte a les de la mateixa secció de el document.

En conclusió, es tracta amb tota probabilitat d'un document fabricat per desacreditar el candidat de PSC, com han reconegut moltes d'aquells que el van difondre originalment.