L’estació de Sant Andreu Comtal continua funcionant i no va ser clausurada l’1 de setembre, a diferència del que ha afirmat un usuari a Twitter

L’estació tancarà momentàniament el cap de setmana del 17 i 18 de setembre per obres, però el dilluns 19 tornarà a obrir i continuarà en funcionament, com a mínim, fins al 2 de desembre. Els usuaris que van compartir el tuit van reconèixer més tard que s’havien equivocat.


Què s’ha dit?

Que l’estació de Sant Andreu Comtal, oberta el 1854, va deixar “de donar servei” l’1 de setembre.

Què en sabem?

L’estació tancarà momentàniament el cap de setmana del 17 i 18 de setembre per obres, però el dilluns 19 tornarà a obrir i continuarà en funcionament, com a mínim, fins al 2 de desembre. Els usuaris que van compartir el tuit van reconèixer més tard que s’havien equivocat.

Els darrers dies s’ha compartit un tuit que assegura que l’estació de Sant Andreu Comtal, oberta el 1854, va deixar “de donar servei” l’1 de setembre. Se’n va fer ressò l’Associació de Veïns de Sant Andreu sud i el diari La Razón, que va escriure una notícia al respecte.

És ENGANYÓS. L’estació tancarà momentàniament el cap de setmana del 17 i 18 de setembre per obres, però el dilluns 19 tornarà a obrir i continuarà en funcionament, com a mínim, fins al 2 de desembre.

“Avui, 1 de setembre 2022, l’estació de Rodalies de Sant Andreu Comtal deixa de donar servei. Fins avui era l’edifici estació més antic d’Europa encara en funcionament”

Els usuaris que van compartir el tuit van reconèixer més tard que s’havien equivocat i que, pel que els hi havien dit, l’estació tancaria el 17 de setembre. Tanmateix, la realitat és que l’estació estarà fora de servei dos dies de setembre, però mantindrà l’activitat unes setmanes més.

El 17 de setembre, una nova fase de les obres

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), que és qui gestiona les vies i les estacions de la xarxa ferroviària espanyola, va informar el passat 10 d’agost en una nota de premsa que el 17 de setembre començarà una nova fase de les obres de les estacions de La Sagrera i de Sant Andreu Comtal que afectarà la circulació de les línies R2 nord i R11 de Rodalies. Per tant, l’afectació a l’estació no va ser a partir de l’1 de setembre, com s’ha afirmat a Twitter, sinó d’aquí a uns dies, el dissabte 17.

Adif explica que durant el cap de setmana del 17 i 18 de setembre, els trens procedents de Granollers, Girona i Portbou finalitzaran el seu recorregut a Montcada i Reixac, des d’on els passatgers seran transportats en autobusos fins a Barcelona.

Funcionarà, com a mínim, fins al 2 de desembre

Tot i això, el departament de premsa de Rodalies de Catalunya assegura a Verificat que a partir del dilluns 19 de setembre i fins al divendres 2 de desembre, els trajectes tornaran a acabar a Sant Andreu Comtal. És a dir, l’estació no tancarà encara aquest setembre tal com s’havia dit a les xarxes, sinó que recuperarà el servei després de la interrupció de dos dies i continuarà funcionant, com a mínim, fins al desembre. El tancament definitiu dependrà de l’evolució de les obres.

L’objectiu de les obres és tancar futurament el tram entre Sant Andreu Comtal i el Clot Aragó i substituir-lo per un túnel on els trens travessaran la futura estació de La Sagrera tal com fan els de la línia R1, tot i que encara no s’aturaran.

No hi ha data per la nova estació

L’edifici que hi ha actualment deixarà de funcionar quan s’acabin les obres de la nova estació de Sant Andreu, que fa anys que està en fase de construcció. A més del nou edifici, també s’està desenvolupant un pla de reurbanització de l’entorn de l’estació. Al març una nota de premsa de l’Ajuntament de Barcelona preveia que al segon semestre del 2022 pogués entrar en servei la nova estació, però, de moment, no hi ha data per a la seva inauguració