Les vacunes no poden fer que algú ens controli per ones cerebrals

Cap injecció aprovada fins avui porta materials capaços de converitr les neurones en receptors de camps electromagnètics


Ens heu fet arribar un post d'Instagram amb unes captures de pantalla d'un vídeo que està circulant per diverses xarxes socials en el qual un home identificat com Pierre Gilbert assegura que en un hipotètic futur, les vacunes portaran cristalls líquids i serviran per a controlar a la humanitat per ones cerebrals. El vídeo afirma ser de 1995 però s'està compartint actualment, coincidint amb la campanya mundial de vacunació contra la covid-19. Aquestes afirmacions són falses. Cap vacuna aprovada fins avui compta amb cristalls líquids en la seva composició i, encara que els tingués, aquests materials tampoc són capaços de convertir les cèl·lules cerebrals en microreceptors de camps electromagnètics. 

"Introduirem en aquestes vacunes cristalls líquids que s'allotjaran dins les cèl·lules dels seus cervells i es convertiran en microreceptors de camps electromagnètics enviats per ones ultrasòniques de molt, molt baixes freqüències que els impediran pensar; podrem fer d'ells uns zombis"

El terme cristall líquid fa referència a un estat de la matèria que té propietats intermèdies entre l'estat líquid i l'estat sòlid, la qual cosa li dóna uns certs avantatges en termes d'estabilitat, solubilitat, biodisponibilitat o alliberament controlat de fàrmacs. Per això, substàncies amb tals propietats “s'han usat com a plataformes d'administració tant en la indústria farmacèutica i cosmètica —per exemple, en aplicacions dèrmiques— com en enginyeria”, indica a Verificat Rebeca Santano, investigadora de l'Institut de Salut Global (ISGlobal) de Barcelona. 

No obstant això, “no hi ha cap adjuvant aprovat per al seu ús actualment a Europa o els EUA que sigui considerat un cristall líquid”, com es pot veure, per exemple, en la llista d'adjuvants autoritzats per l'Agència Europea del Medicament. “Algunes formulacions amb cristalls líquids s'han plantejat per al seu ús en vacunes com a adjuvants, encara que de moment només s'han provat en models animals”, no per a l'ús humà, indica l'experta.

Cremes i fàrmacs amb cristalls líquids

L'orador parla també que les vacunes convertirien les cèl·lules en “micro-receptors d'ones electromagnètiques que ens impedeixin pensar”. Tal com afegeix Santano, el que assegura Gilbert no és possible: “Els cristalls líquids són substàncies que, de ser introduïdes dins el nostre cos, no tenen la capacitat de crear des de zero o inserir en les nostres cèl·lules tal tipus de maquinària complexa”. A més, afegeix, “en l'hipotètic cas que els cristalls líquids conferissin aquesta propietat a les cèl·lules del nostre cos, cremes i fàrmacs que estan basats en cristalls líquids per a la correcta administració dels seus components també tindrien aquesta capacitat, i no s'ha observat aquest tipus de comportament”. 

Finalment, Gilbert insinua que aquesta tècnica estaria darrere del genocidi de Ruanda de 1994, quan al voltant d'un milió de persones, la majoria tutsis, van ser assassinades al país africà. L'esdeveniment és definit per Nacions Unides com “un dels capítols més crus de la història de la humanitat”.

Avanços científics reals

El post d'Instagram fa referència a diversos avanços científics reals per apuntalar els seus arguments, però cap d'ells està relacionat amb les vacunes. El primer, una recerca de la Universitat de Virgínia publicada el 2016, quan un equip va aconseguir alterar mitjançant camps electromagnètics les neurones de peixos i rates de laboratori, la qual cosa es va aconseguir mitjançant tècniques de teràpia gènica i no vacunes. Els autors de l'estudi esperen que aquests descobriments serveixin en un futur per a tractar malalties com l'esquizofrènia o el Parkinson. En segon lloc, el missatge parla de les recerques de Steve Ramírez, un neuròleg de la Universitat d'Harvard que lidera un grup de recerca que estudia com alterar la memòria per a poder tractar desordres psiquiàtrics.

Algunes de les afirmacions van acompanyades d'imatges de gent que, suposadament després de ser vacunada, pot col·locar-se un imant al braç. Aquest tipus de vídeos han circulat molt últimament i, com ja us hem explicat, és impossible que una injecció contra el SARS-CoV-2 et magnetitzi el cos.

Qui és Pierre Gilbert?

Uns posts identifiquen l'orador com un teòleg. Uns altres, com un científic social de la Universitat de la Sorbona, però no és així. És cert que existeix un professor de Teologia a la Universitat Menonita del Canadà amb el mateix nom. Pierre Salama és un professor emèrit de la Universitat de la Sorbona Paris Nord expert en Economia (Gilbert és un dels seus noms composts, " target="_blank" rel="noopener">segons el seu currículum). Tots dos han confirmat a Verificat que no són ells els qui han fet aquestes declaracions.

Pierre Gilbert es presenta com un quiropràctic i acupunturista, conferenciant i fundador d'un portal cristià escatològic (defensor de les creences d'ultratomba). Les seves conferències han aparegut en desenes de portals que defensen des de la maçoneria fins a les pseudociències.