La samarreta del Barça amb el logo de Shakira no és oficial i el club tampoc ha confirmat que els seus jugadors la portaran

La imatge de la samarreta que s’ha viralitzat no és un disseny oficial realitzat pel club i les cerques inverses de la fotografia apunten que és un muntatge. A més, el Barça no ha emès cap comunicat anunciant que els seus jugadors hagin de portar una samarreta amb l’emblema de Shakira, com sí que ho va fer en el cas de Drake.


Què s’ha dit?

Que els jugadors del Barça portaran una samarreta amb el logotip de Shakira.

Què en sabem?

La imatge de la samarreta que s’ha viralitzat no és un disseny oficial realitzat pel club i les cerques inverses de la fotografia apunten que és un muntatge. A més, el Barça no ha emès cap comunicat anunciant que els seus jugadors hagin de portar una samarreta amb l’emblema de Shakira, com sí que ho va fer en el cas de Drake.

S'han viralitzat diverses piulades els últims dies que afirmen que, a causa de l'acord entre el Futbol Club Barcelona i l'empresa Spotify, els jugadors blaugranes vestiran el logotip de la cantant Shakira a les samarretes. Les piulades, a més, van acompanyades d'una imatge que mostra el suposat disseny de l'equipació que portarien els futbolistes del Barça. Diversos mitjans de comunicació també han publicat aquest contingut com a autèntic.

El departament de premsa del Barça ha confirmat a Verificat que la samarreta amb el logotip de Shakira no és un disseny realitzat pel club i ha afegit que “ha de ser un muntatge”. Les cerques inverses de la imatge viral apunten que es tracta d'un muntatge dut a terme a partir de l'equipació amb el logotip del cantant Drake que els jugadors blaugranes van vestir al partit contra el Reial Madrid el 16 d'octubre del 2022. El Barça no ha emès cap comunicat en què anunciï que els seus futbolistes hagin de portar una samarreta amb l'emblema de Shakira, com sí que ho va fer en el cas de Drake. Tot i això, l'acord que el club manté amb Spotify sí que preveu que els seus futbolistes puguin tornar a portar referències a altres artistes en pròxims partits.

El Barça confirma que la imatge no és un disseny oficial i apunta a un “muntatge”

El departament de premsa del Futbol Club Barcelona ha confirmat a Verificat que el disseny amb el logotip de Shakira no l’ha realitzat el club blaugrana i asseguren que “ha de ser un muntatge realitzat pels fans”. A més, les cerques inverses de la imatge de la samarreta amb el logotip de Shakira remeten a l'equipació amb el logotip de Drake que els futbolistes del Barça van portar en un partit recent contra el Reial Madrid.

Una cerca inversa de la fotografia a través de TinEye, una pàgina web que permet ordenar els resultats en funció de la data de publicació, ens indica que la primera vegada que es va publicar una imatge similar va ser a la nota de premsa on el Futbol Club Barcelona va anunciar que els seus jugadors portarien una samarreta amb el logo del cantant Drake a l'últim clàssic contra el Reial Madrid, disputat el 16 d'octubre. Una altra cerca inversa, en aquest cas a través del motor de cerca Google, ens remet com a primer resultat a una notícia publicada al diari AS sobre el mateix tema.

En les dues publicacions, es pot comprovar que la suposada imatge amb el logotip de Shakira coincideix amb la fotografia que el club blaugrana va difondre quan va fer públic que els seus jugadors vestirien el logotip de Drake a les seves equipacions. És a dir, tot apunta que la samarreta viral amb el símbol de Shakira és un muntatge realitzat a partir de les imatges de l'equipació amb el logotip de Drake. El fons de la fotografia, la disposició de la samarreta i la il·luminació són les mateixes, però, en el cas de la imatge viralitzada, el logotip de Drake ha estat substituït pel de Shakira.

El club no ha anunciat que hagi de portar el logotip de Shakira a la samarreta

A més, el FC Barcelona no ha emès cap comunicat oficial a la seva pàgina web que confirmi que els seus futbolistes hagin de portar una samarreta amb el logo de Shakira, com sí que va fer en el cas de Drake (per ara, l'únic artista el logo del qual ha aparegut a la samarreta blaugrana). Com a part de l'acord que el club manté amb Spotify, els jugadors del Barça van portar l'emblema del cantant canadenc a la samarreta a l'últim partit que van jugar contra el Reial Madrid el 16 d'octubre passat per commemorar que és el primer artista a assolir els 50.000 milions de reproduccions a la plataforma, segons va detallar el club en un comunicat.

Preguntats per la possibilitat que els blaugranes vesteixin amb el logotip de Shakira als seus equipaments, el departament de premsa del Barça explica a Verificat que “quan hi hagi res oficial, ja ho anunciarem. De moment, no tenim cap acció prevista”. “No comptem amb cap mena d'informació sobre això”, afirmen també des del departament de premsa de Spotify. El comunicat del club, tot i això, recorda que l'acord amb Spotify “preveu que aquest tipus de canvis en el frontal es puguin donar en més ocasions al llarg de la temporada”. És a dir, hi ha la possibilitat que els blaugranes tornin a portar alguna referència a altres artistes en pròxims partits, però, en el moment de publicar aquesta verificació, no hi ha cap indici que apunti que un d'aquests artistes sigui Shakira.