La foto viral de la Rosalia amb una ecografia és un muntatge

La foto viral de la Rosalia amb una ecografia és un muntatge. A la imatge original la cantant apareix amb un paper firmat a les mans i no una ecografia.


Què s’ha dit?

Una foto mostra com la Rosalia apareix amb una ecografia a les mans al costat d’un doctor, donant a entendre que està embarassada.

Què en sabem?

Es tracta d’un muntatge. A la imatge original la cantant apareix amb un paper firmat a les mans i no una ecografia.

Missatges virals a les xarxes han compartit una fotografia de la cantant Rosalia amb una ecografia a les mans, donant a entendre que està embarassada. 

És FALS. Es tracta d’un muntatge. La imatge original la va publicar la clínica Mèdic Control a Instagram el 27 de setembre de 2021, on la cantant apareix amb un paper firmat a les mans i no una ecografia. Així ho ha confirmat la pròpia clínica de Martorell a Verificat, que ha explicat que Rosalia va anar a fer-se el control “per renovar el carnet de conduir” i es va fer una fotografia amb el doctor, que li va demanar una firma per al seu fill.

La fotografia de la Rosalia amb una ecografia anunciant que està embarassada.

Un tuit publicat el 30 de març de 2023 amb més d’un milió de visualitzacions en el moment de publicar aquesta verificació i milers d’interaccions a Twitter ha compartit una fotografia en què hi apareix un doctor i Rosalia sostenint una ecografia a les mans. La mateixa publicació també comparteix una altra captura de pantalla d’un tuit que afirma que la cantant estaria embarassada de “2 mesos”. Això ha fet dubtar a alguns usuaris a Twitter que han comentat que l’ecografia que hi apareix és d’un estat d’embaràs molt més avançat. No obstant això, la imatge ha fet parlar molt a les xarxes i ha saltat també a TikTok

Però es tracta d’un muntatge. La fotografia original la va publicar a Instagram una clínica de Martorell que es diu Mèdic Control el 27 de setembre de 2021. A la imatge hi apareix Rosalia amb el doctor Pujol, segons confirma la clínica a Verificat. A la fotografia original, la cantant de Sant Esteve de Sesrovires no té una ecografia a les mans, sinó un paper on es poden apreciar uns escrits i una firma. La mateixa imatge també apareix a la pàgina web de Mèdic Control.

Un control per renovar el carnet de conduir

La clínica ha explicat a Verificat que efectivament es tracta d’un muntatge i que el doctor és amic de la família de la cantant, que en aquella ocasió va anar al centre mèdic a fer-se les proves “per renovar el carnet de conduir”. Aprofitant l’ocasió el doctor li va demanar una firma pel seu fill i es van fer la fotografia que van publicar a les seves xarxes socials, segons han confirmat des de Mèdic Control.

El muntatge ja es va publicar el 2021

No és la primera vegada que aquest muntatge de Rosalia amb una fotografia s’ha fet viral, segons expliquen a Verificat des de la clínica. El 28 de setembre de 2021, un dia després que es publiqués la fotografia original, un usuari a Facebook va penjar el muntatge dient “Rosalia anuncia que està embarassada” i escrivint després als comentaris que la imatge era “falsa”. Tot i això, com passa sovint amb la desinformació, el desmentiment no circula tan ràpid com el rumor i el muntatge s’ha tornat a fer viral ara.